ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1007 / 1008 / 1009 >

Start proefrijden RandstadRail

vrijdag 6 oktober 2006

Vanaf zondag 8 oktober 2006 gaan RET en HTM het aantal proefritten met RandstadRailvoertuigen uitbreiden. Als het proefbedrijf zonder problemen verloopt gaat RandstadRail op 29 oktober rijden! Zowel de volledige Erasmuslijn (Hofpleinlijn), de Krakeling als de Oosterheemlijn. Alleen Voorweg-Hoog en halte Javalaan blijven nog even dicht.

Vanaf zondag 8 oktober 2006 gaan RET en HTM het aantal proefritten met RandstadRailvoertuigen uitbreiden. Als het proefbedrijf zonder problemen verloopt gaat RandstadRail op 29 oktober rijden. De trajecten Den Haag Centraal – Rotterdam Hofplein en Den Haag Monstersestraat – Zoetermeer Javalaan worden dan volgens planning in gebruik genomen. Dit maakten Pieter van Woensel, regiobestuurder Verkeer en Vervoer van het Stadsgewest Haaglanden en Jeanette Baljeu, regiobestuurder Stadsregio Rotterdam vandaag bekend.

Proefbedrijf
Alle infrastructuur is nu zover gevorderd, dat HTM en RET vanaf zondag 8 oktober met het proefbedrijf starten. Dat betekent dat er met de voertuigen volgens de nieuwe dienstregeling wordt proef gereden op het hele traject. Belangrijkste doel van het proefbedrijf is het testen van nieuwe voertuigen, infrastructuur en beveiligingssystemen van RandstadRail.

Tramlijn 3
De RandstadRailvoertuigen komen ook door het Souterrain (tramtunnel) in Den Haag tijdens het proefrijden. Om de dienstregeling van de tramlijnen 2, 3 en 6 zo min mogelijk te verstoren, wordt lijn 3 vanaf 8 oktober omgeleid via het centrum van Den Haag.

Haltes
Alle haltes op het traject Den Haag Centraal – Rotterdam Hofplein en op het traject Den Haag Monstersestraat – Zoetermeer Javalaan zijn gebruiksklaar op 29 oktober 2006. De halte Voorweg Hoog wordt op een later tijdstip in gebruik genomen. Volgens planning vinden momenteel op verschillende haltes en langs het traject afrondende werkzaamheden plaats. Deze werkzaamheden lopen ook door na de start van RandstadRail. Tijdens de afrondende werkzaamheden worden bijvoorbeeld noodhaltes verwijderd, bewegwijzering aangepast, liften gereed gemaakt, dynamische reisinformatie opgehangen en camera’s bevestigd.

Aanvulling ZoetermeerOV
In tegenstelling tot wat het persbericht van RandstadRail doet suggereren, is het wel degelijk de bedoeling dat 29 oktober óók de Krakeling in dienstkomt.
Het persbericht klopt op nog een punt niet. Lijn 4 zal niet rijden naar Zoetermeer Javalaan, maar naar Zoetermeer Oosterheem. Halte Javalaan ligt in het nergens, en zal voorlopig nog niet voor reizigers worden opengesteld.

Beetje duidelijk communiceren zou wonderen doen...


Bericht geplaatst op zondag 8 oktober 2006
Bron: Stadsgewest Haaglanden; vrijdag 6 oktober 2006
Meer nieuwsberichten over | RandstadRail

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |