ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 100 / 101 / 102 >

Klachten naar Connexxion

zondag 9 september 2001

De beheerder van deze website maakt niet alleen een website over het OV in Zoetermeer, maar verspilt zijn tijd tevens door het sturen van klachten als daar aanleiding toe is. Hieronder volgt een integrale versie van een meeltje naar de klantenservice van Connexxion. Soortgelijke meeltjes zijn naar de gemeente en het Stadsgewest Haaglanden gegaan. Een correctief meeltje naar de Zoetermeerse Courant maakt het feest compleet.

Geachte klantenservice,

Hierbij wil ik 'graag' diverse klachten spuien over de informatievoorziening binnen Zoetermeer.

1)
Op de lijnennetkaart in de abri's staat vermeld dat de wijk Oosterheem vanaf eind 2002 zal worden ingedeeld in zone 5451 Benthuizen. Tot dan is het gewoon zone 5441 Zoetermeer. Op de lijnennetkaart die bij de Connexxionloketten te verkrijgen is, staat dit echter niet vermeld. Zaterdag 8 september kwam de lokale krant 'Zoetermeerse Courant' met de paniekerige mededeling dat het al deze maand veranderd is. In het artikel wordt dit bevestigd door de woordvoerster van wethouder verkeer Plantinga en woordvoerster Marian Hage van Connexxion.
Het artikel is hier na te lezen.
Navraag bij diverse buschauffeurs leerde dat niemand iets af wist van enig zonewijziging, laat staan dat deze al ingevoerd is. Tevens staat op de haltepalen in Oosterheem gewoon zone 5441 Zoetermeer.
Hoe zit dit nu werkelijk? En kijken chauffeurs nooit op een lijnennetkaart?

2)
Op eenzelfde lijnennetkaart staat dat de bussen 71 en 75 richting Oosterheem via de halte Theaterplein rijden. Dit is onjuist, deze halte is opgeheven.

3)
Het Dynamische ReisInformatie Systeem (DRIS) bij station Zoetermeer geeft passerende bussen van de lijn 71/72 niet weer. Blijkbaar is Connexxion vergeten de buslijnen weer aan het computerprogramma toe te voegen.

4)
Connexxion heeft sinds kort een wereldrecord in handen: een bushalte met maar liefst drie namen. Op de vertrekstaten van de halte 'Plein v/d Verenigde Naties' staat namelijk 'Maria Montessorilaan'. Op de blauwe band boven de lijnennetkaart staat zelfs nog het sterk verouderde 'Station Zoetermeer'.
De echte halte Maria Montesorrilaan staat wel op de kaart, maar bestaat in werkelijkheid niet. De laan zélf bestaat zelfs nog niet, maar dat terzijde.

Ik hoop dat u op korte termijn de onduidelijkheid bij de reizigers weg kunt nemen door tijdig voldoende en juiste informatie te verstrekken. Kunt u mij tevens op de hoogte houden van de door u genomen stappen om bovenstaande punten op te lossen? Bijvoorbaat dank.

Met vriendelijke groeten,

Maarten Batenburg
reiziger en beheerder van de website OVer het Zoetermeerse OV:
http://www.zoetermeer.com/stadslijn

Aanvulling 10 september 2001
Een meeltje naar de gemeente was voldoende om opheldering te krijgen over de herzonering van Oosterheem. De afdeling Stadswerken was zo vriendelijk om binnen 16 minuten na ontvangst (!) een antwoord terug te sturen, waarvoor hulde. De klantenservice van Connexxion doet dit niet na.

De ingangsdatum is -zoals deze site al eerder meldde- gewoon 15 december 2002. De verwarring ontstond na interne miscommunicatie bij Stadsgewest Haaglanden. De gemeente en ik hebben beide de Zoetermeerse Courant gevraagd een rectificatie te publiceren.

Aanvulling 13 september 2001
Op donderdag 13 september kwam de Zoetermeerse Courant eindelijk met een soort rectificatie (compleet berichten niet meer online beschikbaar). Het Dagblad Z meldt dat de nieuwe zonering op 1 januari 2003 ingaat, de gemeente 15 december 2002.
Een medewerker van de wethouder van verkeer Plantinga meldt nu dat men gaat aandringen op het behouden van Oosterheem in de zone 5441 Zoetermeer, wat in tegenstelling staat tot haar eerdere nonchelante uitspraken.
Blijft de vraag waarom de huidige situatie tot die verre datum wordt gedoogd.

Aanvulling 11 januari 2002
Eindelijk vond Connexxion tijd om een antwoord terug te sturen. De manager klantenservice stuurde me een meeltje waarin vooral werd door verwezen naar de gemeente. Die zou de DRIS en de haltes beheren. Uiteraard wordt er excuses aangeboden voor de vier maanden vertraging. Waarvan akte.


Bericht geplaatst op zondag 9 september 2001
Eigen nieuws; zondag 9 september 2001
Meer nieuwsberichten over | Bus algemeen

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |