ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1010 / 1011 / 1012 >

HTM zet stevig in met controle-acties op RandstadRail

zaterdag 14 oktober 2006

HTM gaat in de eerste weken na de start van RandstadRail 'stevig' controleren op vervoersbewijzen. Met grote acties wil de Haagse vervoerder de Zoetermeerse reizigers een ’gevoel van veiligheid’ geven.

De strenge aanpak moet vandalen en zwartrijders van meet af aan afschrikken. De voormalige Zoetermeer Stadslijn had een weinig frisse reputatie met veel agressie, vandalisme en zwartrijden.

HTM, de gemeente Zoetermeer en politie Haaglanden hebben gisteren een convenant getekend waarin afspraken zijn gemaakt over de sociale veiligheid in de sneltrams en op de haltes van RandstadRail. HTM zet 150 mensen in -eigen controleurs en extern beveiligingspersoneel- die in flexibele controleteams gaan werken. In alle sneltrams en op alle perrons komen camera’s te hangen.

De camera in de sneltram kan door de chauffeur worden bekeken. De bestuurder zit, in tegenstelling tot de gewone HTM-trams, in een afgesloten hok. De camerabeelden worden tijdelijk opgeslagen en zijn door politie en Justitie op te vragen. De camera’s op de perrons worden 24 uur per dag bekeken vanuit een centrale in Den Haag. Wie zich bedreigd voelt, kan zowel in de tram als op het perron op een alarmknop drukken zodat beveiliging of politie in actie kan komen.

De Zoetermeerse wethouder van veiligheid Patrick van Domburg (VVD) heeft er vertrouwen in dat het gloednieuwe RandstadRail niet ten prooi zal vallen aan vandalisme. "Belangrijk is dat we alles goed schoonhouden. Het materiaal in de sneltrams en de stations zelf is transparant. De begroeiing rondom de haltes houden we bewust laag. We denken dat vandalen op die manier minder enthousiast zullen zijn om toe te slaan. Je valt immers erg op."

Volgens Van Domburg is het essentieel dat er geregeld wordt gecontroleerd. Zoetermeer heeft ervaring met grootscheepse controle-acties door beveiliging, politie en spoorwegpolitie, zoals in 2004 en 2005. Zwartrijden en wangedrag werden keihard aangepakt. "De controles hadden een significant effect," stelt de wethouder. "Wat bleek, wanneer er scherp werd gecontroleerd nam het aantal gevallen van agressie en vandalisme af. Hield je op met controleren of lieten we de teugels wat vieren, dan zag je de bedreigingen weer toenemen. De controle had ook een effect op de kaartverkoop: in een periode van scherpe controle werden er meer vervoersbewijzen verkocht."

Als alles goed gaat, kan RandstadRail op 29 oktober van start. Maandag wordt bekend hoe de testritten tot dan toe zijn verlopen.


Bericht geplaatst op maandag 16 oktober 2006
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van zaterdag 14 oktober 2006
Meer nieuwsberichten over | RandstadRail | Aanhoudingen en controles

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |