ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1011 / 1012 / 1013 >

RandstadRail: 29 oktober onzeker

dinsdag 17 oktober 2006

Het blijft nog onzeker of RandstadRail op 29 oktober kan starten. Dat heeft regiobestuurder Van Woensel van het stadsgewest Haaglanden maandag bekendgemaakt.
Reden voor onzekerheid is dat de proefritten niet helemaal vlekkeloos verlopen. Tijdens het testrijden zijn op sommige plekken storingen ontstaan en gisteren bleken de wisselcomplexen niet te werken tussen de Krakeling en Oosterheem in Zoetermeer.
"Daardoor kunnen we nog niet het aantal uren rijden wat nodig is," zegt Henk Waling, projectdirecteur RandstadRail HTM. "Eerst moeten de technische problemen worden verholpen. Pas dan kunnen we beginnen met het simuleren van de dienstregeling. We moeten nog veel doen, maar 29 oktober is nog in zicht."
Eind deze week of begin volgende week wordt duidelijk of RandstadRail daadwerkelijk gaat rijden tussen Zoetermeer en Den Haag en tussen Nootdorp en Den Haag Centraal. Het gedeelte tussen Rotterdam Hofplein en Nootdorp is 10 september al in gebruik genomen. Daar verliep de exploitatie ook niet geheel vlekkeloos in het begin, maar nu rijdt dat gedeelte naar behoren, meldde de RET gisteren.
Ook aan de haltes moet nog veel gebeuren. Volgens algemeen projectmanager Eduard Heijers zullen deze -op Voorweg-Hoog in Zoetermeer na- allemaal gebruiksklaar zijn als RandstadRail start.
De organisatie zegt nog een paar maanden nodig te hebben, voordat ze helemaal gereed zijn. Tot die tijd is het nog een beetje behelpen.
Heijers: "We garanderen wel dat mensen met rolstoelen en scootmobiels de haltes kunnen bereiken. Daar waar liften nog niet af zijn, komt een hellingbaan."
De Zoetermeerse wethouder Pieter Smit vindt niet dat RandstadRail pas moet gaan rijden als de haltes echt af zijn. "Onze inwoners zijn er echt aan toe." Regiobestuurder Van Woensel verwacht overigens niet dat het project door de vertragingen in de rode cijfers komt.


Bericht geplaatst op dinsdag 17 oktober 2006
Bron: Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van dinsdag 17 oktober 2006
Meer nieuwsberichten over | RandstadRail

RIE heeft op dinsdag 24 oktober 2006 de volgende reactie geplaatst.

Ik heb maar 1 reactie, ERG!!!!!!!!!!!!!!

Er staat in bovenstaande tekst iemeeladres??? Is dit nieuwe spelling??

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |