ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1022 / 1023 / 1024 >

Start proefritten RandstadRail in Zoetermeer

donderdag 7 september 2006

Begin deze week zijn er in Zoetermeer proefritten uitgevoerd met de nieuwe RandstadRail-voertuigen, waarbij onder meer stops op de haltes Seghwaert en Centrum West werden gemaakt. Tevens werd er nu ook naa Leidschendam gereden.
In Zoetermeer werd de snelheid opgevoerd tot 80 km/h. Bij nadering van wisselparen en in bepaalde bochten werd teruggeschakeld naar 40 of 20 km/h.
Voorheen werd alleen gereden op de Oosterheemlijn, waar vandaan maandag ook twee voertuigen kwamen aanrijden die op de halte Seghwaert aan elkaar werden gekoppeld. Op de Oosterheemlijn worden de bestuurders opgeleid, omdat daar geen andere railvoertuigen rijden en men daar dus vrij baan heeft.
Het binnenrijden van halte Stadhuis werd overigens als zeer donker ervaren. Er is alleen verlichting op de perrons, die erg zwak overkomt. Verlichting tussen de rijdraden (bovenleiding) zou dan ook zeer wenselijk zijn, aldus een van de bestuurders.

HSL-Zuid
Deze week zijn eveneens de eerste hoge snelheidstesten op de HSL-Zuid tussen Hoofddorp en Rotterdam uitgevoerd. Een speciaal omgebouwde Thalys voerde testen uit, waarbij een maximale snelheid van 331,1 kilometer per uur werd gehaald tussen Benthuizen en Zoetermeer. In de definitieve situatie rijden de hogesnelheidstreinen maximaal 300 kilometer per uur.


Bericht geplaatst op woensdag 25 oktober 2006
Letterlijk bericht Postiljon Zoetermeer van 7 september 2006
Meer nieuwsberichten over | RandstadRail

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |