ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1026 / 1027 / 1028 >

Planning sneltram te krap

woensdag 25 oktober 2006

Elk groot infrastructureel project ondervindt tegenvallers. Daar is RandstadRail niet uniek in. Velen zetten al hun vraagtekens bij de eerste startdatum. Op 3 september 2006, dan zou RandstadRail écht van start gaan.

door René Lamers en Laura Schalwijk
Elk groot infrastructureel project ondervindt tegenvallers. Daar is RandstadRail niet uniek in.

Deze opmerking werd gisteren geplaatst door zowel regiobestuurder Pieter van Woensel als projectdirecteur Henk Waling van HTM.

En dat klopt. Kijk maar naar de Betuweroute, de HSL of dichter bij huis, de tramtunnel. Dat de start van RandstadRail opnieuw vertraagd bleek te zijn, was dan ook geen grote verrassing, zo bleek uit een peiling onder enkele Zoetermeerse reizigers.

Sterker nog, het zou misschien juist een grote verrassing zijn geweest als alles vlekkeloos was verlopen. Tegenvallers zijn 'normaal'. Daarom is de grote vraag: waarom zo'n krappe planning?

Velen zetten al hun vraagtekens bij de eerste startdatum. Op 3 september 2006, dan zou RandstadRail écht van start gaan. De organisatie had maar drie maanden om de spoorlijnen tussen Den Haag, Zoetermeer en Rotterdam om te bouwen. "De planning is krap, maar zeker haalbaar," werd keer op keer gezegd door de betrokken bestuurders Bruno Bruins en later door Pieter van Woensel, als antwoord op de vraag of 3 september nog steeds in zicht was.

Begin augustus werd duidelijk dat die 'keiharde' datum niet werd gehaald. "RandstadRail is met enkele weken vertraagd," meldde het persbericht.

Enkele weken zijn inmiddels enkele maanden. Natuurlijk, niemand wil dat RandstadRail gaat rijden als het nog niet zeker is of het wel veilig genoeg is. Maar weer blijkt de planning te krap. "Achteraf is het makkelijk praten," zei projectdirecteur Henk Waling gisteren. "Als je een planning maakt, ga je er vanuit dat deze haalbaar is. We willen bovendien zo snel mogelijk beginnen. Op nieuwe trajecten kun je wat langer de tijd nemen. Maar dit is een bestaand traject. Dan wil je zo snel mogelijk gaan rijden en plan je dus niet ruim in."

Dat klinkt nobel, maar inmiddels heeft het imago van RandstadRail wel een deuk opgelopen, omdat tot twee keer toe de deadline niet is gehaald. Het is bovendien de vraag of de reiziger een ruimere planning onoverkomelijk had gevonden. Met de vervangende bussen doen reizigers er langer over om in Den Haag te komen, maar de meesten vinden het zo slecht nog niet.

Dus zou het echt zo erg zijn geweest als meteen was gezegd: we hebben geen drie, maar zes maanden nodig.


Bericht geplaatst op donderdag 26 oktober 2006
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van woensdag 25 oktober 2006
Meer nieuwsberichten over | RandstadRail

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |