ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1031 / 1032?print=1 / 1033 >

RandstadRail zondag gaat rijden!

zondag 29 oktober 2006

Zondag 29 oktober start RandstadRail op het traject Den Haag Monstersestraat – Zoetermeer Oosterheem (RandstadRail 4). Dit maakten het Stadsgewest Haaglanden en de stadsregio Rotterdam vandaag bekend. "Nadat wij begin deze week berichtten dat RandstadRail op de Krakeling en de Erasmuslijn komende zondag niet konden gaan rijden, is dit een opsteker voor de reiziger en alle betrokkenen bij RandstadRail", aldus Pieter van Woensel, regiobestuurder Verkeer en Vervoer van het Stadsgewest Haaglanden.

RandstadRail 4
RandstadRail 4 rijdt vanaf zondag met 20 voertuigen van Den Haag Monstersestraat via het Souterrain naar Den Haag Centraal. Vanaf het station gaat lijn 4 via het Beatrixkwartier, Laan van NOI en Voorburg naar Zoetermeer Oosterheem. Op RandstadRail kan de reiziger gebruik maken van sterabonnementen, strippenkaarten of een RandstadRail-zonekaart. Ook blijven de puntenkaarten van het vervangend vervoer geldig tot eind december.

Testrijden
De komende periode gaan HTM en RET verder met het proefrijden op de Erasmuslijn (Den Haag Centraal – Rotterdam Hofplein) en RandstadRail 3 (Den Haag MCH Westeinde – Zoetermeer Centrum West/Krakeling). Bij positieve testresultaten worden deze lijnen na elkaar in gebruik genomen. De komende maanden wordt tevens gewerkt aan het afbouwen van de haltes en zal de exploitatie in kwaliteit toenemen.

Vervangend vervoer
Het vervangend vervoer blijft voorlopig ongewijzigd. Reizigers kunnen dus zowel van RandstadRail 4 als van het vervangend vervoer gebruik blijven maken. De vervoerbewijzen van het vervangend vervoer (puntenkaarten) zijn geldig in RandstadRail, de vervangend vervoerbussen en de NS trein tussen Zoetermeer en Den Haag Centraal. Strippenkaarten en sterabonnementen zijn ook geldig, behalve in de trein.

Informatie
De komende weken zijn promotieteams op diverse haltes aanwezig om reizigersinformatie te verschaffen en volgende week wordt er een brief gestuurd naar bewoners langs het traject met informatie over RandstadRail. De HTM Consumentenlijn (tel. 070 – 3848 666) is komend weekend bereikbaar van 09.00 uur tot 17.00 uur en komende week van 08:00 uur tot 19:00 uur.


Bericht geplaatst op vrijdag 27 oktober 2006
Bron: Stadsgewest Haaglanden; vrijdag 27 oktober 2006
Meer nieuwsberichten over | RandstadRail | Wijzigingen dienstregeling tram

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |