ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1034 / 1035?print=1?print=1 / 1036 >

Twee voertuigen RandstadRail ontspoord

vrijdag 3 november 2006

Een voertuig van de pas in gebruik genomen RandstadRail is vrijdagavond bij het Centraal Station in Den Haag door onbekende oorzaak ontspoord. De lightrail kwam vanuit Zoetermeer en was op weg naar het eindpunt Monstersestraat.

Volgens een woordvoerder van de vervoermaatschappij HTM vielen er geen gewonden. Naar verwachting zal het voertuig aan het eind van de avond weer op de rails worden gezet. De HTM onderzoekt de oorzaak.

Al eerder kampte de Randstadrail met pech. Door een wisselseinstoring viel de nieuwe snelle tram tussen Den Haag en Zoetermeer woensdag tot twee keer toe stil. De verbinding is zondag in gebruikgenomen.

Het voertuig reed rond half zes van CS weg richting het eindpunt aan de Monstersestraat. Kort hierna liep het uit de rails ter hoogte van het ministerie van Vrom. Direct na het ongeluk is een team van HTM en Alstom -de fabrikant van de voertuigen- ingezet om de oorzaak van het ongeval te achterhalen.

Waarschijnlijk heeft de ontsporing te maken met de zogeheten railrem. Die is vermoedelijk op de punt van een wissel afgebroken, waarna het tramstel ontspoorde. Een woordvoerder van HTM bevestigt dat de bestuurder onderweg een klapperend geluid heeft gehoord. Hij gaat uit van een technisch mankement, omdat het voertuig ter hoogte van CS niet hard kan rijden. Wat precies de oorzaak is, kon de woordvoerder nog niet zeggen. Hij wilde eerst het onderzoek naar de precieze oorzaak afwachten.

Veel reizigers ondervonden hinder van de ontsporing. De trams 2 en 6 moesten worden omgeleid. De overige voertuigen van RandstadRail konden korte tijd later verder op een ander spoor van de wijk Oosterheem in Zoetermeer tot de Laan van NOI in Den Haag.

Sinds de start, afgelopen zondag, wordt RandstadRail geplaagd door problemen. Het systeem wordt al gekscherend 'RampstadRail' genoemd. Woensdag kwamen sommige passagiers twee uur te laat op hun werk door een grote computerstoring.

De Haagse wethouder Van Woensel, binnen het stadsgewest Haaglanden politiek verantwoordelijke van het nieuwe vervoersysteem, kwam gisteravond direct poolshoogte nemen. Hij zag in het ongeval en de storingen van deze week geen aanleiding om RandstadRail stil te leggen. "Ik wil eerst het onderzoek afwachten. Ik heb nog geen berichten ontvangen van de Inspectie van Verkeer en Waterstaat of van de veiligheidsmanager van vervoerder HTM dat de situatie onveilig is. Als ik dat zou hebben gehoord, zou ik de exploitatie direct hebben stilgelegd. Bovendien zijn de voertuigen uiteraard van tevoren uitgebreid getest."

Tijdens de stremming is de loop van de avond een gekoppeld RR stel gaan pendelen tussen de Brouwersgracht en de Laan van NOI (Oostinje). Nummers mij niet bekend. Het stel werd gevormd door een tram die aan de Monstersstraat stond (als enige) en een wagen die in de tramtunnel stond en "achteruit" (over verkeerd spoor) naar de Brouwersgracht terugkeerde.

Tussen Zoetermeer en Laan van NOI werd door lijn RR4 de dienst onderhouden. Passagiers naar Den Haag moesten per trein verder naar het CS. Lijn 6 aan de zijde van Leidschendam heeft gependeld tussen Leidschendam Noord en Stuyvesantplein. Lijn 2 aan de zijde Leidschendam werd noodgedwongen stilgelegd.

Letterlijk bericht AD Haagsche Courant van zaterdag 4 november 2006

RandstadRail opnieuw ontspoord

Een voertuig van de pas in gebruik genomen RandstadRail is zaterdagochtend ontspoord bij het Centraal Station in Den Haag. Vrijdag vroeg in de avond ontspoorde er op precies dezelfde plek ook een voertuig.

De oorzaak van beide ontsporingen is nog onbekend. Volgens een woordvoerder van de vervoermaatschappij HTM vielen er in beide gevallen geen gewonden. De tramlijnen 2 en 6 worden omgeleid. Reizigers met bestemming Den Haag Centraal Station kunnen reizen tot Laan Nieuw Oost Indië en kunnen met een pendelbus verder reizen. Al eerder kampte de Randstadrail met pech. Door technische probelemen liep de start van RandstadRail in de zomer twee maanden vertraging op. En door een wisselseinstoring viel de nieuwe snelle tram tussen Den Haag en Zoetermeer woensdag tot twee keer toe stil. De verbinding is zondag in gebruik genomen.

Letterlijk bericht RTV-West van zaterdag 4 november 2006


Bericht geplaatst op vrijdag 3 november 2006
Bron: zie bericht
Meer nieuwsberichten over | Ongeplande verstoringen tram | Persoonlijke ongevallen

Thinkie heeft op zaterdag 4 november 2006 de volgende reactie geplaatst.

Tien nieuwe trammetjes, reden richting zee
Nee zei er eentje je mag niet met me mee
ik ga lekker niet verder dan Den Haag Centraal
ik ben moe van het rijden dus bekijk het allemaal, maal, maal maal maal maal

Negen nieuwe trammetjes reden naar Zoetermeer
Heen en terug naar Oosterheem, keer op keer
eentje wilde er een andere kant op
Zo gezegd zo gedaan, wat een strop strop strop strop, strop, strop strop strop strop

Acht nieuwe trammetjes....

(op de wijs van tien kleine visjes... )

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |