ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1037 / 1038?print=1 / 1039 >

Problemen met 'RampstadRail'

donderdag 2 november 2006

'Rampstadrail', wordt de nieuwe lijn 4 van Randstadrail tussen Zoetermeer-Oosterheem en Den Haag door reizigers al smalend genoemd. Woensdag ging het weer mis: een fikse storing bij halte Forepark legde het tramverkeer tussen Zoetermeer en Den Haag een tijdlang stil. Honderden reizigers kwamen vast te zitten. Ook gisteravond was het raak. Op maandag, dinsdag en ook bij de start van lijn 4 zondag ging er van alles mis.
De irritatie groeit bij de reizigers, weet Maarten Batenburg, woordvoerder van reizigersorganisatie Rover. "De problemen met de storingen moeten binnen twee weken opgelost zijn,'' vindt Batenburg. "Het is een rammelend product. De regelmaat moet er nog in komen. Soms komen twee voertuigen achter elkaar, dan is het weer tien minuten wachten."
HTM spreekt van kinderziektes. "De storingen worden veroorzaakt door problemen met de software, die de correspondentie regelt tussen de voertuigen en wissels en seinen. Er is niks mis met de mechaniek van de voertuigen," zegt een HTM-woordvoerder. "Vervelend voor de reizigers, maar het is niet raar dat dit gebeurt in de beginfase. In het Duitse Kassel waar dezelfde voertuigen rijden, gebeurde dit ook."
Zoetermeerder Hans Kloots die gisteren voor het eerst met Randstadrail naar zijn werk ging, kwam vast te zitten. "Eén groot drama," verzucht Kloots. "Ik ben twee uur en driekwartier onderweg geweest in een volle tram van halte Seghwaert naar halte Leidschendam-Voorburg. Ongeveer een kwartier na het vertrek kwam de tram, die vol zat -veel passagiers hadden een staanplaats- tot stilstand."
De Zoetermeerder heeft er begrip voor dat de techniek faalt. "Maar het allerergste is nog dat er totaal niet over de vertraging wordt gecommuniceerd met de passagiers. Ik hou het voorlopig voor gezien met Randstadrail en ga weer met de brommer naar m'n werk in Voorburg."
Ook andere reizigers klagen over de gebrekkige communicatie. De HTM-klantenservice zou de stroom telefoontjes niet aan kunnen. Als je er al door kwam, bleek de klantenservice niets te weten van de storing. Volgens HTM was de klantenservice gisteren 'iets te laat' geďnformeerd over de storing. "Dat de service onbereikbaar was, is onzin," zegt de HTM-woordvoerder. Hem zijn ook geen klachten bekend dat in het voertuig niets werd gemeld over de storing. "Het protocol is dat de bestuurder in het voertuig uitlegt wat er aan de hand is."


Bericht geplaatst op zondag 5 november 2006
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van donderdag 2 november 2006
Meer nieuwsberichten over | Ongeplande verstoringen tram | Reizigersvereniging ROVER

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |