ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1039 / 1040 / 1041 >

Gebaar naar reiziger Randstadrail

dinsdag 31 oktober 2006

Het stadsgewest Haaglanden sluit een of andere compensatie richting de reizigers op RandstadRail niet uit. "Maar onze eerste prioriteit is het laten rijden van de tweede lijn, lijn 3 tussen Zoetermeer en Den Haag," aldus een woordvoerder van het stadsgewest.

De fractie van de Zoetermeerse PvdA in de gemeenteraad wil dat Zoetermeerse reizigers worden gecompenseerd voor al het ongemak van de laatste maanden. Als het aan de sociaaldemocraten ligt, mogen de reizigers een tijdje gratis met RandstadRail. De PvdA -de grootste partij van Zoetermeer- deed hiertoe in de gemeenteraad een oproep aan verkeerswethouder Pieter Smit. Die belooft het verzoek aan zijn collega-bestuurders in het stadsgewest over te brengen.

Reizigers maken in elk geval kans op een gratis optreden van de Haagse popband Di-rect. De groep geeft drie concerten op 10 november in Nootdorp, 11 november in het Zoetermeerse popcentrum de Boerderij en op 12 november in jongerencentrum Dormibella in Leidschendam. Feestjes rond de start van RandstadRail liggen gevoelig. "We noemen het geen feestje. Het is een kleine tegemoetkoming aan de reiziger," haast een woordvoerder van Haaglanden erbij te zeggen.

Wethouder Pieter Smit erkende tegenover de gemeenteraad dat de planning van RandstadRail 'krap en zonder lucht' was. Ook gaf hij toe dat er 'wel wat' politieke druk was, maar Smit houdt vol dat RandstadRail lange tijd goed op stoom lag. "Niemand had de extreme hitte en het extreme weer kunnen voorzien." Smit verzekerde de raad dat het vervangend busvervoer blijft rijden tot alle lijnen van RandstadRail in gebruik zijn genomen.


Bericht geplaatst op zondag 5 november 2006
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van dinsdag 31 oktober 2006
Meer nieuwsberichten over | RandstadRail

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |