ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1040 / 1041?print=1 / 1042 >

Met horten en stoten door de spits

dinsdag 31 oktober 2006

Met veel horten en stoten worstelden de wagons van RandstadRail zich zondag door de eerste dag.

Maandag, de première van RandstadRail in de spits, verliep het niet veel minder wispelturig. 's Ochtends reden de treinen volgens schema. "Maar overdag waren er wel veel storingen," vertelt één van de medewerkers van RandstadRail die op het station aan de Willem Dreeslaan in Oosterheem rondloopt om mensen van informatie te voorzien.

Ook in de avondspits waren er de nodige problemen, weet de 42-jarige Helene Langendoen. "Als me vanochtend was gevraagd wat ik van RandstadRail vond, was ik razend enthousiast geweest. Maar nu ik uit de avondspits kom, kan ik maar één conclusie trekken: het is een aanfluiting," vertelt ze wanneer zij rond 17:40 uur de trappen van het station aan de Willem Dreeslaan is afgedaald. "Ik ben in Den Haag opgestapt bij het Beatrixkwartier en er kwam maar geen trein. Het duurde zeker twintig minuten en goede informatie over de vertraging was er gewoon niet."

Jan Stoeten (50) die na een dag werken op hetzelfde station is uitgestapt, is een stuk positiever. Maar hij is dan ook al om 17:15 uur aangekomen in Oosterheem. "Normaal ga ik met de Interliner, maar dit is veel sneller. Bovendien is het ook nog goedkoper dan de bus."

Dag twee
Lijn 4 van RandstadRail is nu twee volle dagen in gebruik, maar helemaal vlekkeloos verlopen de ritten nog niet. Afgelopen zondag moest de officiële startrit voortijdig worden afgebroken door een stilstaand voertuig op het traject. Ook op dag twee bleek RandstadRail niet storingsvrij. Na een -volgens HTM- probleemloze ochtendspits waren er 's avonds storingen.
Ondanks de problemen was HTM niet ontevreden na dag twee. "We wisten van tevoren dat er storingen konden optreden, maar we wilden toch echt een keer beginnen met RandstadRail. Het was in elk geval wel veilig om te starten."
En wat vonden de reizigers? Lieda Bakker (52) en Gonny Rieff (42) noemen de voertuigen bijzonder luxe en comfortabel, maar zonder storingen was de rit een stuk prettiger verlopen. ook vragen ze zich af of de haltes wel veilig zijn met die 'enge trappen." De conclusie: "Als de kinderziektes zijn genezen, ga ik wel vaker. Voorlopig prefereer ik toch no het gemak van de auto."


Bericht geplaatst op zondag 5 november 2006 | Laatste update op zondag 18 maart 2012
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van dinsdag 31 oktober 2006
Meer nieuwsberichten over | Ongeplande verstoringen tram

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |