ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1043 / 1044 / 1045 >

Het 'strippen'-mysterie op lijn 4 naar Oosterheem

dinsdag 7 november 2006

Tot hoeveel verwarring kan een ritje met RandstadRail-lijn 4 tussen het Stadshart en Oosterheem leiden. Ook de HTM kwam er niet uit.

Is de halte Dreeslaan in Oosterheem een grenshalte of niet? Met andere woorden, valt de halte binnen de zone-Zoetermeer of binnen de zone-Oosterheem? Of nog simpeler gesteld: moet je twee of drie strippen stempelen op je strippenkaart?

Oosterhemers mailden en telefoneerden met HTM, met als resultaat tegenstrijdige antwoorden. De ene medewerker zegt twee strippen, want de 'Dreeslaan' zou zowel bij de zone-Oosterheem als bij Zoetermeer horen. Een andere medewerker houdt het op drie strippen. Een woordvoerder van HTM brengt licht in de duisternis: halte Dreeslaan hoort bij de zone Oosterheem en dus moeten de reizigers die naar het Stadshart reizen met RandstadRail-lijn 4 een extra strip afstempelen. "We hebben inderdaad tegenstrijdige informatie gegeven. We komen snel met één boodschap naar buiten."

Wel zuur trouwens voor de Oosterhemers, die extra strip. "Dat de wijk in een andere zone valt dan de rest van Zoetermeer is door het ministerie van verkeer en waterstaat bepaald," zegt de HTM-woordvoerder. Met de OV-chipcard die volgend jaar wordt ingevoerd, moet deze ongelijkheid tot het verleden behoren. "Die rekent af per gereisde kilometer."


Bericht geplaatst op woensdag 8 november 2006
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van dinsdag 7 november 2006
Meer nieuwsberichten over | Tarieven & kaartjes | Oosterheemlijn

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |