ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1044 / 1045?print=1 / 1046 >

Twee ontsporingen op dezelfde plek

zondag 5 november 2006

Een zogeheten spoorboog, een stuk rails dat een flauwe bocht maakt, is de waarschijnlijke oorzaak van twee ontsporingen van voertuigen van de RandstadRaillijn 4.

Zaterdagochtend liep een wagen uit de rails bij het Haagse Centraal Station, in de doorgang onder het ministerie van VROM. Op exact dezelfde plek was het ook vrijdag aan het eind van de middag misgegaan.

Na de jongste stagnatie kon RandstadRail pas gisteren weer zijn normale route rijden, omdat eerst uitgebreid onderzoek op de plek des onheils moest worden verricht. Volgens een woordvoerder van de HTM moet dat onderzoek uitwijzen wat er precies mis is: "Maar het lag niet aan het voertuig. Het had op die plek net zo goed kunnen gebeuren met een tram van de lijnen 2 en 6."

De ontsporingen stuurden zaterdag het tramverkeer danig in de war. Omdat het viaduct bij CS geblokkeerd was, kon de tramtunnel niet worden gebruikt. De lijnen 2 en 6 moesten omrijden langs de Grote Kerk en de Koekamp en reden niet verder dan CS. Op de rest van de trajecten zijn bussen ingezet. Een en ander zorgde voor verwarring onder de reizigers omdat aanvankelijk noch op internet noch bij de haltes duidelijk werd gemaakt dat de gebruikelijke routes eruit lagen. Dat kregen de passagiers meestal pas in de trams te horen van de bestuurder.

Haagse tram ontspoord door slijtage

Slijtage aan de rails is de oorzaak van de ontsporing van een voertuig van de Randstadrail, afgelopen vrijdag bij station Den Haag Centraal. Volgens de Haagse vervoerder HTM vertonen de rails tussen Zoetermeer en Den Haag op een aantal plaatsen sporen van slijtage.

Dat is opmerkelijk omdat het traject er pas sinds het voorjaar ligt. HTM gaat deze week delen van de rails repareren of vervangen. De reizigers zullen daar niets van merken, zegt HTM.

Bron: NOS-Teletekst donderdag 9 november 2006


Bericht geplaatst op woensdag 8 november 2006
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van zondag 5 november 2006
Meer nieuwsberichten over | Ongeplande verstoringen tram

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |