ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1045 / 1046?print=1 / 1047 >

Uitstel Randstadrail bepleit vanwege storingen

donderdag 9 november 2006

De storingen waarmee Randstadrail sinds de ingebruikname van de Oosterheemlijn kampt, zijn zo ernstig dat het Haagse CDA voorstelt het hele project uit te stellen tot 10 december als de andere lijnen gaan rijden. In de tussentijd zou de HTM het materieel verder kunnen testen en mankementen aan seinen en wissels verhelpen. Voor de gedupeerde reizigers tussen Den Haag en Zoetermeer moet er tijdelijk gratis vervangend vervoer komen.

Het lightrail-project is van meet af aan geplaagd door mankementen aan seinen en wissels. Al in de testfase leverden die zulke problemen op dat de geplande start begin september niet door kon gaan.
Uiteindelijk begon in het laatste weekend van oktober één lijn, de Oosterheemlijn. Op de 'krakeling' in Zoetermeer (van de vroegere Stadslijn) en de Hofpleinlijn naar Rotterdam kon nog altijd niet gereden worden.

Sinds de eerste lijn daadwerkelijk is gaan rijden, wordt die veelvuldig geplaagd door storingen. Vorige week woensdag stond het verkeer op de lijn stil, afgelopen weekend ontspoorde tot tweemaal toe een voertuig bij het Centraal Station in Den Haag.

Volgens CDA-raadslid Karsten Klein is de situatie zo ernstig dat uitstel van het hele project tot 10 december moet worden overwogen. Tot die tijd kan de HTM het systeem verder testen. Voor de reizigers zou er behoorlijke compensatie moeten komen in de vorm van tijdelijk gratis vervangend vervoer. De armoedige toestand met het lightrail-project baart Klein grote zorgen: "Randstadrail zou automobilisten moeten verleiden de auto te laten staan. Op deze manier worden ze er weer in gejaagd".


Bericht geplaatst op donderdag 9 november 2006
Letterlijk bericht Infothuis van 9 november 2006
Meer nieuwsberichten over | RandstadRail | Ongeplande verstoringen tram

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |