ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1064 / 1065?print=1?print=1 / 1066 >

'Minachting Zoetermeerse reizigers RandstadRail'

zondag 19 november 2006

Het feit dat het Haagse vervoersbedrijf HTM, in tegenstelling tot de Rotterdamse RET, gebruikers van RandstadRail niet een week lang gratis laat reizen, heeft tot boosheid geleid in de Zoetermeerse politiek.

door Peter van de Stadt
Het feit dat het Haagse vervoersbedrijf HTM, in tegenstelling tot de Rotterdamse RET, gebruikers van RandstadRail niet een week lang gratis laat reizen, heeft tot boosheid geleid in de Zoetermeerse politiek. "Ik word hier flink pissig van. Dit is pure minachting van de Zoetermeerse reizigers," meent Flip Huisman.

De fractievoorzitter van D66 prijst de RET met zijn actie: reizigers tussen Rotterdam en Den Haag kunnen vanaf afgelopen zaterdag gratis een week gebruik maken van RandstadRail. Het nieuwe traject, de Erasmuslijn, kampt sinds de ingebruikname met flinke opstartproblemen. De RET zegt het niet gepast te vinden dat reizigers moeten betalen voor een vervoersproduct dat niet in orde is. "Kijk, in Rotterdam zijn ze er al na een week achter. De HTM is echter blijkbaar doof, terwijl wij op de lijn Zoetermeer - Den Haag toch ook veel ellende hebben gehad. En nog hebben. Ik heb het zelf ervaren. Ik stond van de week nog anderhalf uur in een weiland vanwege vier wisselstoringen. Dat de HTM niet meedoet aan de actie, is eigenlijk een schande," aldus Huisman.

Ook SP-fractievoorzitter Daniël Westhoek begrijpt het niet. "De HTM maakt het er zo niet duidelijker op voor de reizigers. Het ene deel van de lijn een week gratis, het andere deel niet, dat kan gewoon niet. Nee, dit is zo onlogisch."

"HTM had met RET één lijn moeten trekken," zegt ook PvdA-voorman Rob Janssen. "Komende week is er een commissie-vergadering verkeer en vervoer van het Stadsgewest Haaglanden. Daar zullen wij het zeker aan de orde stellen."


Bericht geplaatst op zondag 19 november 2006
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van zondag 19 november 2006
Meer nieuwsberichten over | Ongeplande verstoringen tram | Politiek

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |