ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1066 / 1067 / 1068 >

Opnieuw vertraging RandstadRail

woensdag 25 oktober 2006

RandstadRail is voor de zoveelste keer vertraagd. Dat hebben de stadsregio’s van Den Haag en Rotterdam gisteren bekend gemaakt. Aanstaande zondag zou het lightrail-systeem tussen Den Haag, Zoetermeer en Rotterdam eindelijk van start gaan, maar tijdens de proefritten zijn opnieuw sein- en wisselstoringen opgetreden.

door Laura Schalkwijk
RandstadRail is voor de zoveelste keer vertraagd. Dat hebben de stadsregio’s van Den Haag en Rotterdam gisteren bekend gemaakt. Aanstaande zondag zou het lightrail-systeem tussen Den Haag, Zoetermeer en Rotterdam eindelijk van start gaan, maar tijdens de proefritten zijn opnieuw sein- en wisselstoringen opgetreden. Hoe lang de start van de trajecten Nootdorp - Den Haag Centraal en Zoetermeer Centrum West - Den Haag is uitgesteld, durven de stadsregio’s niet te zeggen. "We hebben inmiddels wel geleerd dat we voorzichtig moeten zijn met het noemen van een datum," aldus Aart van Kapel van de stadsregio Rotterdam. "Het kan dagen duren, maar ook weken."
Vooral in Zoetermeer is het nieuwe uitstel hard aangekomen. Wethouder Pieter Smit (verkeer) noemt het onverteerbaar. "Ook wij vinden dat de veiligheid van de reizigers voorop staat, maar deze nieuwe tegenslag is niet meer uit te leggen aan de reizigers. Zoetermeerders hebben veel overlast van het uitstel. Het geduld is op, maar we kunnen er weinig aan doen."

Een sprankje hoop is er alleen nog voor RandstadRail lijn 4 tussen de Monstersestraat van Den Haag en Zoetermeer Oosterheem. Daar vinden de komende dagen nog proefritten plaats. Uiterlijk vrijdag wordt bepaald of dit traject aanstaande zondag toch nog van start kan.
Dat zou haast een klein wonder zijn, want er lijkt inmiddels een vloek te rusten op RandstadRail. Eigenlijk hadden de voertuigen al op 3 september moeten rijden, maar ook die datum werd niet gehaald.


Bericht geplaatst op maandag 20 november 2006
Bron: Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van woensdag 25 oktober 2006
Meer nieuwsberichten over | RandstadRail

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |