ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1069 / 1070 / 1071 >

Eerste stap is gezet

donderdag 2 november 2006

door Ben Messchaert
Zondag 29 oktober is RandstadRail met een beperkte dienstregeling van start gegaan. Voorlopig zal alleen RandstadRail 4, traject Den Haag Monstersestraat - Zoetermeer Oosterheem, in gebruik zijn. De eerste dag verliep zeker niet vlekkeloos. Hoewel er was gerekend op kinderziektes bleek de pech toch op een pijnlijk moment toe te slaan. Maar alles wijst erop dat die beloofde sprong naar hoogwaardig openbaar verover nu snel gemaakt wordt.

Het begint zondag nog goed. De gloednieuwe tramstellen (ze ruiken zelfs nog nieuw) rijden eindelijk hun rondjes, de promotieteams doen waar ze voor zijn ingehuurd, en op alle stations worden passagiers wegwijs gemaakt door reisinformanten.
Opstart problemen met seinene en wissels worden ingecalculeerd. Zelfs met spelbrekers als nieuwigheid en onbekendheid wordt rekening gehouden. Maar je bent machteloos als ook Murphy een van de eerse passagiers blijkt te zijn. En dus gaat het fout als uitgerekend de hoge dames en heren aan het begin van de middag voor hun campagnerit instappen. Ver komen ze niet: een defect voertuig bij station Palenstein blokkeert de lijn en legt de boel een uur plat. Later op de middag vertelt Serge, reisinformant op station Willem Dreeslaan: 'Die storing is verholpen en nu gaat het erg goed. Er is geen vertraging meer en de meeste mensen die ik hier spreek zijn best tevreden."
Echt druk is het niet op station Willem Dreeslaan, toch zijn er redelijk wat geďnteresseerden. Onder hen Leo Knulst (53), ambtenaar bij de Rijksoverheid met ruim 25 jaar Sprinterervaring. Hij wil wel eens zien wat ze er met RandstadRail van gebakken hebben. Knulst bekijkt de omgeving aandachtig: Wat me opvalt is dat dit station erg licht en open is en dat de overkapping boven het perron maar over een klein deel is aanbracht. Bewust, denk ik, omdat de wachttijden toch kort zullen zijn." Hier is niet alleen een ervaren, maar ook een kritisch observerend forens aan het woord! Interessant om zo iemand bij zijn eerste rit met de sneltram te volgen. En daar hoeft niet lang op gewacht te worden. Als het blauwgrijze tramstel het station binnen zoeft is de eerste vergelijking met de Sprinter snel gemaakt. Het is opvallend hoe veel stiller dit voertug is en hoe snel het tot stilstand komt. De gelijkvloerse instap blijft toch wel erg makkelijk en het moderne interieur is licht en fris gekleurd.
Leo is vol lof over de soepele manier waarop bij station Seghwaert de kruising met RandstadRail-lijn 3 wordt genomen. "Weet je nog hoe we in de Sprinter door elkaar werden geschud bij de splitsing met de Hofpleinlijn?"


Bericht geplaatst op vrijdag 24 november 2006
Letterlijk bericht Nieuwsblad Zoetermeer van 2 november 2006
Meer nieuwsberichten over | RandstadRail

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |