ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1078 / 1079 / 1080 >

Nieuwe trein- en busdienstregeling op 10 december

zondag 10 december 2006

Op 10 december 2006 gaat er nogal wat veranderen met het openbaar vervoer in Zoetermeer. Geen sneltreinen meer, eindelijk weer vervoer over de Krakeling, en rechtstreekse verbindingen met Loosduinen en Krimpen a/d IJssel. ZoetermeerOV heeft alle wijzigingen voor jou op een rijtje gezet.

Op 10 december 2006 gaat er nogal wat veranderen met het openbaar vervoer in Zoetermeer.

Tram 3 Zoetermeer Krakeling - Den Haag
Op 10 december zal ook tramlijn 3 gaan rijden. Hiermee zal na meer dan zes maanden werkzaamheden weer iets rijden over de Krakeling door Zoetermeer.
Tramlijn 3 begint op Centrum West met een rondje rechtsom, naar Dorp, Delftsewallen, etc. Na Stadhuis komt lijn 3 nogmaals langs Centrum West, op weg naar Den Haag.
Tot het Westeinde Ziekenhuis volgt de tram 3 dezelfde route als lijn 4. Na het Westeinde gaat lijn 3 over de Waldeck Pyrmontkade en de Laan van Meerdervoort naar Loosduinen.

Lijn 3 en 4 gaan maandag t/m zaterdag elke tien minuten rijden, op zondag elke twaalf minuten en 's avonds elk kwartier. In de spits wordt de frequentie van beide lijnen verhoord naar elke acht minuten. Daarnaast rijden er op zaterdag korte slagen op De Savorin Lohmanplein - Den Haag Centraal.

In een later stadium zal lijn 4 vanaf de Monstersestraat worden doorgetrokken naar het Leyenburg ziekehuis, Zichtenburg en De Uithof.

Goudse lijn Den Haag - Zoetermeer - Gouda
Zoals uitvoerig besproken, stopt in de nieuwe dienstregeling geen sneltrein meer op station Zoetermeer. Daarvoor in de plaats wordt de stoptrein Den Haag - Gouda Goverwelle doorgetrokken naar Utrecht, via Woerden, Vleuten en Terwijde. Deze rijdt de hele week elk half uur. Daarnaast rijdt er maandag t/m vrijdag overdag een korte pendel Den Haag - Gouda Goverwelle, waardoor een strakke kwartierdienst ontstaat.
Reizigers naar Utrecht moeten voortaan dus de stoptrein nemen, die er langer over doet, zeker ook omdat er op Goverwelle enige tijd stil gestaan wordt om Intercity's voorbij te laten gaan. Een snellere optie is om in Gouda over te stappen op de Intercity die vlak achter de stoptrein zit. Deze overstap is op hetzelfde perron. Elke stoptrein heeft een aansluitende IC, maar andersom geldt dit niet persé. De Intercity's gaan om-en-om naar Arnhem, of Groningen/Leeuwarden/Enschede.
Opvallend is dat de stoptrein, overigens Sprinter geheten, overdag drie minuten langer onderweg is tussen Zoetermeer Oost en Goverwelle dan 's avonds.

De laatste trein vanuit Den Haag naar Zoetermeer vertrekt om 00:24, aankomst 00:35.
De laatste trein vanuit Utrecht naar Zoetermeer vertrekt om 00:15, aankomst 01:00.
De eerste trein vanuit Zoetermeer naar Den Haag vertrekt om 06:22, aankomst 06:35.
De eerste trein vanuit Zoetermeer naar Utrecht vertrekt om 05:36, aankomst 06:23.

Lijn 40 Zoetermeer - Leidschenveen - Leidschendam
Nu RandstadRail rijdt tussen Zoetermeer en Leidschenveen wordt lijn 40 over dat traject opgeheven. Lijn 40 blijft rijden tussen Leidschendam en Leidschenveen, en wordt doorgekoppeld aan lijn 60 Leidschenveen - Ypenburg - Delft.

Lijn 50 Zoetermeer - Rijswijk
Lijn 50 zal in de spits niet meer via Seghwaert rijden. Elke rit vertrekt voortaan vanaf Centrum West.

Lijn 75/76 Centrum West - Oosterheem
Deze 'Oosterheemers' worden opgeheven. De route van 76 wordt deels overgenomen door lijn 165. De verbinding tussen Oosterheem en de Dorpstraat wordt onderhouden door lijn 77. En tussen het centrum en Oosterheem rijdt natuurlijk RandstadRail.

Lijn 77 Centrum West - Meerzicht - Zuidweg - Oosterheem
Deze nieuwe lijn rijdt door-de-weeks van zeven tot zeven: Centrum West - Amerikaweg - Meerzichtlaan - Afrikaweg - station Zoetermeer - Madame Curielaan - Zuidweg - station Oost - Paltelaan - Karel Doormanlaan - Fokkerstraat - Edisonstraat - Stephensonstraat - Willem Dreeslaan.
Het eindpunt ligt bij de tramhalte Dreeslaan. De lijn zal een goede verbinding maken tussen station Zoetermeer enerzijds en het industriegebied en Oosterheem anderzijds. Overstappers naar Utrecht kunnen al uitstappen bij station Oost, aangezien daar voortaan ook alle treinen stoppen.

Lijn 78 Snowworld - Centrum West - stations - Silverdome - Oosterheem
Deze nieuwe lijn rijdt 's avonds en in het weekend: Snowworld - Centrum West - station Zoetermeer - station Oost - Zuidweg - Oostweg - Silverdome - industriegebied - Oostweg - Willem Dreeslaan.
Deze opmerkelijke route vormt een verbinding tussen Centrum West en station Zoetermeer enerzijds, en de uitgaansgelegenheden Snowworld/Ayersrock en Silverdome/Dutch Water Dreams anderzijds. De lijn wordt gereden met een taxibusje in een uurdienst.

Lijn 121 Zoetermeer - Delft
In Delft zal een andere route gereden worden die minder diep de TU-wijk in rijdt, en niet meer door de Nassaulaan maar de Prof. Telderslaan voert.

Lijn 165 Zoetermeer - Alphen aan den Rijn
De route in Zoetermeer wordt verlegd via Europaweg - Australiëweg - Oostweg - Willem Dreeslaan - Hugo de Grootlaan - Zegwaartseweg. Lijn 165 komt dus niet meer bij het Onderlangs (bioscoop Utopolis) en rijdt niet meer door Palenstein.
De route in Alphen aan den Rijn wordt verlegd via Kerk en Zanen (Leidse Schouw - Flemingweg - Amerikalaan), langs de zuidkant van de stad. Daarbij wordt lijn 165 op het station doorgekoppeld aan lijn 169, die wel door het Alphense centrum rijdt. Reizigers kunnen dus blijven zitten als ze door willen. Bovendien wordt de frequentie tussen 13:00 en 18:00 uitgebreid tot halfuurdienst.

Lijn 170 Zoetermeer - Rotterdam
In Berkel en Rodenrijs rijdt lijn 170 via de Sterrenweg in plaats van via de Noordeindseweg. Bij de halte Planetenweg is er een overstap mogelijk op de nieuwe ringlijn 172/174 naar de wijk Meerpolder.

Lijn 177 Zoetermeer - Gouda
In verband met de afsluiting van de onderdoorgang van de Noordelijke Dwarsweg van de A12 in Zevenhuizen wordt de lijn 175 Boskoop - Nesselande omgelegd via Moerkapelle. Lijn 177 zal dan niet meer via Zevenhuizen rijden, waarbij de lijnen 175 en 177 in Moerkapelle op elkaar aansluiting geven in beide richtingen. Deze afsluiting zal naar verwachting in juni 2007 ingaan. Derhalve is de exacte datum van invoering van deze verlegging nog niet bekend. Na het gereedkomen van de vernieuwde omleidingsweg Zevenhuizen (N219) zal lijn 175 via deze nieuwe weg van Nesselande naar Waddinxveen rijden zonder Zevenhuizen aan te doen. Lijn 177 rijdt dan wel weer via Zevenhuizen en geeft aansluiting op 175.

Lijn 204 Zoetermeer - Rotterdam
Een extra rit wordt toegevoegd om 07:20 vanaf Centrum West.

Lijn 206 Zoetermeer - Leiden
Het aantal ritten zal worden verhoogd. In de ochtendspits zal de frequentie verdubbeld worden van een 10-minutendienst tot een 5-minutendienst (m.u.v. de vakantieperioden). Tussen 11:00 en 14:00 uur wordt een halfuurdienst geboden en in de avondspits wordt de frequentie verhoogd van kwartierdienst tot 10-minutendienst (m.u.v. vakantieperioden). Bovendien wordt er voortaan ook 's avonds en op zaterdag gereden. Ook is de eerste rit door de weeks vervroegd tot 05:35.
Bus 206 (vroeger 204) is daarmee binnen enkele jaren uitzonderlijk sterk gestegen in betekenis.

Lijn 380 Den Haag - Alphen aan den Rijn
De dienstregeling van lijn 380 wordt anders opgezet: lijn 380 rijdt van Alphen aan den Rijn Ridderhof via Kerk en Zanen naar Den Haag v.v. en het nieuwe lijnnummer 381 rijdt van Alphen aan den Rijn Ridderhof via Ridderveld en Avifauna naar Den Haag v.v.,waarbij 380 doorrijdt als 381. Beide lijnen rijden een uurdienst en tezamen een halfuurdienst.
De ritten in de avond na 19:00 komen te vervallen.

Lijn 382 Den Haag - Boskoop
De ritten in de avond na 19:00 komen te vervallen.

Lijn 383 Den Haag - Capelle aan den IJssel
Het aantal ritten in de spits wordt uitgebreid tot 2 keer per uur. Verder wordt er gehalteerd bij metrostation Nesselande.
De bus rijdt na Capelle door naar Krimpen a/d IJssel busstation, aan de overkant van de IJssel. Zo ontstaat een direct verbinding tussen Den Haag en Krimpenerwaard.


Bericht geplaatst op zondag 26 november 2006
Eigen nieuws; zondag 26 november 2006
Meer nieuwsberichten over | Wijzigingen dienstregeling bus

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |