ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1080 / 1081 / 1082 >

'Tot maandag geen RandstadRail'

donderdag 30 november 2006

Het vervoer op de RandstadRail ligt zeker tot maandag gedeeltelijk stil. Dat hebben de vervoerders RET (Rotterdam) en de HTM (Den Haag) donderdag bekendgemaakt. Beide vervoerders doen onderzoek naar de ontsporing van twee voertuigen woensdagavond.

Alleen op het Rotterdamse deel van de Erasmuslijn, tussen Nootdorp en Hofplein, rijden voertuigen.

"We hopen maandag de resultaten van de onderzoeken naar buiten te kunnen brengen", aldus G. Kaper, directeur van de HTM. Waarschijnlijk zijn 'defecten aan de infrastructuur' de oorzaak van de ontsporingen, maar ook menselijk falen wordt in de onderzoeken meegenomen.

Schade
Omdat daarover nog onduidelijkheid is, kunnen de vervoersbedrijven niet ingaan op vragen over de schade. "Misschien moeten we alle wissels vervangen, maar misschien ook elektronica en rails. We kunnen dus niet zeggen of en op wie we schade kunnen verhalen."

De Haagse wethouder Pieter van Woensel (Verkeer) zei dat door de problemen van de afgelopen periode de kosten zeker met een miljoen euro zijn opgelopen. Bovendien, zo meldde een woordvoerder van de HTM, liggen de kosten voor het vervangend vervoer op duizenden euro's per dag. "Een compleet schadebedrag hebben we pas volgend jaar", aldus Van Woensel.


Bericht geplaatst op donderdag 30 november 2006
Bron: Nu.nl; donderdag 30 november 2006
Meer nieuwsberichten over | Ongeplande verstoringen tram

Jarno Vriend heeft op vrijdag 1 december 2006 de volgende reactie geplaatst.

RandstadRail.

Volgens mij is er onder grote druk van gemeenten / overheden gestart met RandstadRail, zonder het nieuwe systeem goed te testen.

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |