ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1084 / 1085 / 1086 >

Maandag duidelijkheid over RandstadRail

vrijdag 1 december 2006

RandstadRail mag pas weer rijden, als de oorzaak van de recente ontsporingen is vastgesteld en blijft in elk geval tot en met maandag stilstaan. Dat hebben de vervoerders HTM en RET donderdag bekendgemaakt. De HTM maakte haar excuses voor de gebrekkige communicatie met de reizigers na de ontsporing.

De Inspectie van Verkeer en Waterstaat heeft woensdagavond het grootste gedeelte van het traject tussen Zoetermeer, Den Haag en Rotterdam stilgelegd nadat kort na elkaar twee voertuigen ontspoorden. Dit gebeurde in de buurt van Den Haag Centraal Station en bij station Forepark. Bij de laatste raakten zeventien mensen gewond.

De inspectie is samen met HTM en RET direct een onderzoek begonnen. Dat heeft nog niet veel opgeleverd. "We staan nog voor een groot raadsel," zegt hoofdinspecteur Edwin Griffioen. "Het kan aan de wissel liggen, aan menselijk handelen, aan de voertuigen of aan een combinatie daarvan."

Griffioen benadrukt dat eerst goed moet worden uitgezocht wat de oorzaak is, voordat RandstadRail weer gaat rijden. "We moeten niet experimenteren met reizigers."

Ook de Onderzoeksraad voor Veiligheid is, los van de inspectie, een onderzoek begonnen. De gezaghebbende instelling onder leiding van mr. Pieter van Vollenhoven komt altijd in actie als er gewonden of doden vallen op het spoor. "We pakken alles mee," zegt een woordvoerder. "Ook de twee eerdere ontsporingen." Begin november raakten ook al twee voertuigen van de rails. De inspectie noemt vier ontsporingen in een maand 'uitzonderlijk'.

De reizigers die sinds kort gebruikmaken van RandstadRail zijn donderdagochtend te slecht geďnformeerd over de gevolgen van de ontsporingen, de voorgaande avond bij de haltes Ternoot en Forepark. Dit erkent algemeen directeur Ton Kaper van de HTM. Hij verontschuldigt zich voor de gang van zaken. "We hebben een steek laten vallen," zegt Kaper. "Dat vind ik heel vervelend."

Met zijn spijtbetuiging reageert hij op de vele klachten op de perrons. Als gevolg van de ongevallen werd meteen het volledige railverkeer op zowel de Zoetermeerlijn als de Erasmuslijn (van Rotterdam CS, via Pijnacker-Nootdorp naar Den Haag CS) stilgelegd.

De HTM en de RET hebben gratis vervangend busvervoer beschikbaar gesteld tot de dienstregeling wordt hervat, maar gisteren ontstond hierover grote verwarring. Op diverse perrrons werden de mensen volledig in het ongewisse gelaten. Op andere plekken stonden wél medewerkers van de vervoersbedrijven, maar die bleken op tal van vragen geen antwoord te kunnen geven. "Wij hebben ons in eerste instantie vooral gericht op het weghalen van de ontspoorde voertuigen," zegt Kaper. "Ook waren we onderling druk bezig met de theorieën over de oorzaak. Het gevolg was dat we de klant te laat hebben geďnformeerd."


Bericht geplaatst op zondag 3 december 2006
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van vrijdag 1 december 2006
Meer nieuwsberichten over | Ongeplande verstoringen tram

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |