ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1092 / 1093 / 1094 >

Provincie zet in op verdere verbetering openbaar vervoer

woensdag 13 december 2006

Bij komende aanbestedingen voor het busvervoer zal de provincie eisen dat er binnen de nieuwe concessie minimaal één vertrekmogelijkheid komt binnen een loopafstand van circa 800 meter van het vertrekadres. Als dat niet mogelijk is dan moet er voor de reiziger servicevervoer komen die hem of haar van het vertrekadres naar de dichtstbijzijnde halte brengt.

Deze gegarandeerde bereikbaarheid is een van de initiatieven van de provincie om het openbaar vervoer in Zuid-Holland verder verbeteren. De nieuwe plannen staan opgetekend in de nota Operationalisering Openbaar Vervoer die Gedeputeerde Staten dinsdag 12 december hebben vastgesteld. Centraal thema van de nota is een hoogwaardig netwerk van openbaar vervoer met een gegarandeerde bereikbaarheid voor alle inwoners.

Het stuk zet de belangrijkste acties op het gebied van openbaar vervoer op een rij en geeft inzicht in de financiële mogelijkheden. Gedeputeerde Martin Huls: "De afgelopen jaren hebben we hard gewerkt aan het verbeteren van het openbaar vervoer. En met resultaat. Maar we kunnen niet op onze lauweren rusten. We zijn er nog lang niet. Vandaar dat in deze nota een ambitieus actieprogramma is opgesteld om samen met reizigersorganisaties, andere overheden en vervoerders het openbaar vervoer de komende jaren te verbeteren."

De komende jaren staat het verder uitbouwen van het openbaar vervoernet centraal. Zo neemt de provincie het voortouw bij de realisatie van de Rijn Gouwe Lijn en de Merwede Linge Lijn (Dordrecht - Geldermalsen) en wordt met de stadsregio's Rotterdam, Den Haag en de NS verder gewerkt aan de uitbouw van het spoor. De bedoeling is om meer treinen te laten rijden op de lijnen Leiden- Dordrecht en Den Haag/Rotterdam - Gouda. Ook busverbindingen worden verder verbeterd. In de nota zijn dertien buscorridors aangewezen waar de reissnelheid en kwaliteitsbeleving (ook van de haltes) moeten verbeteren.

Om de bereikbaarheid te verbeteren wil de provincie het zogeheten deur-haltevervoer aanbieden wanneer iemand meer dan ongeveer achthonderd meter moet lopen naar dichtstbijzijnde bushalte. Het busbedrijf pikt de reiziger in zo'n geval bij de voordeur op en zet hem weer bij de bewuste halte af zodat er snel en comfortabel kan worden verder gereisd met het openbaar vervoer. Ook gaat de provincie dynamische reisinformatie met actuele vertrektijden eisen voor al haar bussen en moet de informatievoorzieningen bij de haltes worden uitgebreid. "Een plattegrond van de omgeving in iedere busabri vind ik niet teveel gevraagd als ik uit de bus stap", zegt Huls. "Daar ga ik dus vanaf nu voor zorgen." Verder investeert de provincie zo'n 700.000 euro per jaar in sociale veiligheid en toegankelijkheid in het openbaar vervoer. Tot slot eist de provincie bij nieuwe concessies voor het busvervoer de aanschaf van schonere EURO IV-motoren, met ingang van 1 januari 2008 wordt dat de EURO V.

De totale investeringsambitie op het gebied van openbaar vervoer bedraagt zo'n 250 miljoen euro. "Een fors bedrag", erkent gedeputeerde Huls. Over het besluit tot dekking van het bedrag buigt het nieuwe provinciebestuur zich dat na de verkiezingen van 7 maart aantreedt. Huls besluit: "Die verkiezingen gaan dus ergens over, want uiteindelijk maakt de kiezer de keuze."


Bericht geplaatst op donderdag 14 december 2006
Persbericht Provincie Zuid-Holland van woensdag 13 december 2006
Meer nieuwsberichten over | Bus algemeen

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |