ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1099 / 1100 / 1101 >

'RandstadRail tijdelijk in tween geknipt'

woensdag 20 december 2006

door Danny Verbaan
De voertuigen van RandstadRail staan sinds eind november in de remise. Deskundigen bekijken hoe ze zo snel mogelijk weer kunnen rijden. Ze zijn er nog niet uit, maar er zijn al wl verschillende scenarios bedacht. De Zoetermeerlijn van RandstadRail wordt mogelijk in tween geknipt. Het trac loopt van de Zoetermeerse wijk Oosterheem tot aan de Monstersestraat in Den Haag (en wordt uiteindelijk nog doorgetrokken naar Loosduinen), maar de kans bestaat dat het stuk bij de Haagse halte Ternoot voor onbepaalde tijd buiten dienst wordt gesteld.

Dit bevestigt een woordvoerster van de HTM. De maatregel zal ertoe leiden dat n route leidt van Zoetermeer naar de Laan van Nieuw Oost Indi in Den Haag, en de andere van het Centraal Station naar de Monstersestraat of Loosduinen. Veel reizigers zullen als gevolg hiervan moeten overstappen.

De HTM ziet het plan als serieus scenario wanneer de rails op het viaduct bij Ternoot (ter hoogte van de Utrechtsebaan) worden vernieuwd. Dit gebeurt in de loop van 2007 en is nodig omdat in de aanloop naar een bocht de ene spoorstaaf hoger ligt dan de andere. Voor de gewone trams is dit geen probleem. Afgelopen zomer bleek echter dat RandstadRail-materieel dat hier met een lage snelheid overheen rijdt, een verhoogd risico heeft op ontsporingen. Op 29 november is dit ook gebeurd.

Omdat vrijwel tegelijkertijd een voertuig bij het Forepark uit de rails liep, gelastte de Inspectie voor Verkeer en Waterstaat dat RandstadRail niet meer mag rijden totdat bekend is hoe dit kon gebeuren n hoe dit is te voorkomen. Pas in januari wordt hierover meer bekend.

De HTM bekijkt op dit moment hoe de rails bij Ternoot vlakker kunnen worden gelegd. Het gaat eerst om een tijdelijke ingreep, in afwachting van een ingrijpender, structurele oplossing. De woordvoerster sluit niet uit dat 'een deel van het viaduct moet worden vervangen'. Hoe lang dit duurt en wat de gevolgen zijn, hangt af van de te kiezen methode, stelt ze. "We proberen het te doen wanneer het niet zo heel druk is, bijvoorbeeld in de vakantie." Het in tween knippen van de lijn is bedoeld om ervoor te zorgen dat niet hl RandstadRail komt stil te liggen. Mocht het niet mogelijk blijken te zijn om de tijdelijke maatregelen op Ternoot te nemen, dan wordt misschien al veel eerder tot deze optie besloten.


Bericht geplaatst op woensdag 20 december 2006
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van woensdag 20 december 2006
Meer nieuwsberichten over | Vervangend vervoer Krakeling 2006 / 2007 | Ongeplande verstoringen tram

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV priv een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |