ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1104 / 1105 / 1106 >

RandstadRail staat weken stil

donderdag 7 december 2006

Onderzoek moet eerst uitwijzen waar precies de fout zit. Pas na aanpassingen en vlekkeloos verlopen proefritten gaat RandstadRail weer rijden. RandstadRail zal nog zeker twee weken blijven stilstaan. Dat heeft de Haagse wethouder Pieter van Woensel gisteren bekendgemaakt.

Pas als het onderzoek naar de ontsporingen is afgerond, wordt het vervoersyteem -daar waar nodig- aangepast om herhaling te voorkomen. RandstadRail zal worden hervat als het proefrijden vlekkeloos verloopt.

Ingo Hansen, hoogleraar spoorontwerp van de TU Delft, zei gisteren in het Algemeen Dagblad dat de ontsporingen zijn ontstaan door een ontwerpfout: de wielen van de voertuigen hebben onvoldoende bewegingsruimte tussen de rails. In bochten en bij wissels speelt dit probleem extra. Alle vier de ontsporingen zijn op zulke plekken gebeurd.

HTM bevestigt inmiddels dat de drie ontsporingen rondom Den Haag Centraal Station "vermoedelijk verband met elkaar houden". Deze ontsporingen zijn volgens de Haagse vervoerder veroorzaakt door een combinatie van de wielstellen en een verkanting van het spoor op de plaatsen waar de voertuigen uit de rails raakten. De vierde ontsporing bij Forepark vorige week woensdag -waarbij zeventien passagiers lichtgewond raakten- is echter veroorzaakt door een kapotte wissel, aldus Van Woensel.

De vervoerders (HTM en RET) en de Inspectie Verkeer en Waterstaat stellen nu breder onderzoek in naar de afstemming tussen de wielen en de rails. Daarnaast gaan ze alle wissels op het traject controleren. De definitieve onderzoeksresultaten worden over een week verwacht.

Hoogleraar Ingo Hansen meent dat de problemen met het 1,8 miljard kostende spoornetwerk tussen Den Haag, Rotterdam en Zoetermeer hadden kunnen worden voorkomen met computersimulaties, controles na oplevering en voldoende testen. Hij schat de kans dat er een bouwfout is gemaakt in als bijzonder klein. "Er is in Nederland wel een probleem met het toezicht op bouwprojecten, maar dit had men moeten zien."


Bericht geplaatst op maandag 25 december 2006
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van donderdag 7 december 2006
Meer nieuwsberichten over | Ongeplande verstoringen tram

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |