ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1108 / 1109 / 1110 >

Weer betalen voor bus

vrijdag 29 december 2006

Reizigers moeten vanaf medio januari weer betalen voor het vervangend vervoer van RandstadRail. Voorwaarde is dat de maatregelen ter verbetering van het busvervoer werken. Zo kunnen Oosterhemers vanaf dinsdag 2 januari doorrijden naar de Mandelabrug en vanaf 8 januari vervangt RandstadRail de touringcars door gewone stadsbussen.

De gemeente Zoetermeer is blij met de maatregelen. Vorige week trok wethouder Pieter Smit nog aan de bel bij Haaglanden-bestuurder Pieter van Woensel over de beroerde kwaliteit van het vervangend vervoer. Zoetermeerse reizigers moeten vaak overstappen en doen daardoor lang over hun reis. Bovendien laat het comfort te wensen over. De touringcars hebben geen staanplaatsen en zitten snel vol. Voor gehandicapten en ouderen is het busvervoer soms helemaal geen optie.

Het RandstadRail-alternatief is nu gratis, maar dat zal niet zo blijven. „Als de maatregelen werken, kunnen reizigers wat ons betreft weer gaan betalen voor de bus," verklaart een gemeentewoordvoerder. Wethouder Smit had geëist dat het vervoer gratis moet blijven totdat het 'op niveau is'. "Reizigers zullen vanaf 15 januari weer gaan betalen."

Die datum kan het stadsgewest Haaglanden nog niet bevestigen. "We gaan na de kerstvakantie bekijken of de aanpassingen werken. Op dit moment is het erg rustig in de bussen vanwege de feestdagen."

Buslijn 70 vanuit Noordhove/De Leyens blijft stoppen bij Centrum-West en rijdt niet door naar de Mandelabrug. "We hebben naar die optie gekeken," zegt een woordvoerder van Haaglanden. "Maar voor Connexxion zit de nieuwe dienstregeling zo dicht, dat doorrijden naar de Mandelabrug onmogelijk is." De gemeente Zoetermeer legt zich daar niet bij neer: "We blijven onderhandelen over lijn 70."

Als reizigers weer moeten betalen voor vervangend vervoer, kunnen ze gebruikmaken van de puntenkaarten. De verkoop ervan is verlengd tot en met eind maart.


Bericht geplaatst op vrijdag 29 december 2006
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van vrijdag 29 december 2006
Meer nieuwsberichten over | Vervangend vervoer Krakeling 2006 / 2007

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |