ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1111 / 1112 / 1113 >

Busproblemen blijven

dinsdag 19 december 2006

De reizigers op de 'Haagse' tracés van RandstadRail blijven zeker tot in januari aangewezen op het vervangend busvervoer. Een woordvoerster van de HTM bevestigt dat de gloednieuwe sneltrams dit jaar niet meer gaan rijden.

De directie van het vervoersbedrijf sprak vorige week nog de hoop uit dat, via noodmaatregelen, de exploitatie op korte termijn zou kunnen hervat. Dat overleg had gisteren plaats, maar blijkt niet tot concrete plannen te hebben geleid.

Volgens reizigersorganisatie Rover is het gevolg dat het publiek nóg langer de wrange vruchten plukt van de problemen met de nieuwe Zoetermeerlijn: vervangende bussen zitten in de spits bomvol en doen er lang over van Zoetermeer naar Den Haag. "Er zijn touringcars ingezet en daarin zijn geen voorzieningen om te staan," zegt Maarten Batenburg van Rover. "En als je mag staan is dat ook geen pretje. De vervangende bus van Centrum West naar Den Haag CS doet er drie kwartier over; als-ie vaststaat in de Sijtwendetunnel duurt het wel een uur."

Het alternatief voor de gratis vervangende bus is overstappen bij de Mandelabrug op de trein naar Den Haag. "Daar moet je dan wel een kaartje voor kopen en de strippenkaart geldt niet."

Langere reistijden worden ook veroorzaakt doordat vervangende bussen die binnen Zoetermeer rijden, stoppen bij Centrum West en niet meer doorrijden naar de Mandelabrug. "Ik hoorde laatst een verhaal van een vrouw die in Monster werkt. Met RandstadRail kan ze overstappen in Loosduinen en is ze een uurtje onderweg, nu tweeënhalf uur."

"Onze oplossing is simpel," stelt Batenburg. "Laat alle bussen doorrijden naar de Mandelabrug, zodat de reizigers niet worden gedumpt op Centrum West. En voer een snelbusdienst in tussen Zoetermeer en Den Haag." Hoe langer het uitstel met RandstadRail duurt, hoe meer reizigers afhaken, verwacht hij.


Bericht geplaatst op woensdag 3 januari 2007
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van dinsdag 19 december 2006
Meer nieuwsberichten over | Vervangend vervoer Krakeling 2006 / 2007 | Reizigersvereniging ROVER

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |