ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1113 / 1114 / 1115 >

Voorlopige resultaten ontsporingen RandstadRail bekend

vrijdag 12 januari 2007

Op vrijdag 12 januari zijn de voorlopige onderzoeksresultaten naar de ontsporingen van RandstadRail aan de pers gepresenteerd.Op hoofdlijnen betrof het de volgende resultaten:

Ontsporing Ternoot
De ontsporing bij Ternoot is veroorzaakt doordat het spoor vanuit een hellende bocht overgaat naar een recht stuk spoor. Oplossing voor dit probleem is een wijziging van de constructie bij Ternoot. Hiervoor is aanpassing van het viaduct bij Ternoot noodzakelijk. De situatie bij Ternoot is specifiek en komt niet voor op andere delen van de RandstadRail-trajecten.

De wijziging van de constructie zal ongeveer 6 weken duren. De werkzaamheden hebben ook gevolgen voor de tramlijnen 2 en 6 die langs Ternoot rijden. Beide lijnen worden tijdens de werkzaamheden opgeknipt en kunnen tijdelijk niet door de tramtunnel rijden.Op het traject waar 2 en 6 niet rijden (tussen CS en het Stuyvesantplein) wordt vervangend vervoer geregeld. Hierover zal uitgebreide communicatie zodra de startdatum bekend is, worden opgestart.

Ontsporing Forepark
Oorzaak van de ontsporing bij Forepark was een defect wissel. Alle wissels worden naar aanleiding van dit defect geïnspecteerd en de nodige maatregelen getroffen, zodat herhaling van het defect niet meer kan voorkomen. De inspectie zal zeker een maand duren. Naar verwachting zal vanaf medio februari voor het eerst worden gestart met het rijden van proefritten.

RandstadRail 3 Loosduinen – Den Haag Centraal Station
Op 22 januari start het proefrijden met RandstadRail 3 op het traject Loosduinen – Den Haag Centraal Station. Als de proefritten voorspoedig verlopen, zal dit traject op maandag 29 januari in exploitatie gaan. Vanaf dat moment rijdt RandstadRail 3 weer de oorspronkelijke route van tram 3, dus door de tramtunnel. Het traject kent een totale andere situatie dan de overige trajecten van RandstadRail. De onderzoeksresultaten hebben dan ook geen invloed hierop.

Vervangend busvervoer
Totdat RandstadRail weer in exploitatie gaat, blijft het vervangend vervoer gehandhaafd.


Bericht geplaatst op vrijdag 12 januari 2007
Bron: HTM; vrijdag 12 januari 2007
Meer nieuwsberichten over | Vervangend vervoer Krakeling 2006 / 2007 | RandstadRail

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |