ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1117 / 1118 / 1119 >

NS schiet Zoetermeerse reizigers te hulp

maandag 8 januari 2007

Soms vervloekten Zoetermeerders de NS vanwege de Sprinter, de Zoetermeer Stadslijn. Maar in deze barre tijden van vervangend RandstadRail-vervoer schiet uitgerekend de NS de Zoetermeerders te hulp. De Spoorwegen laten in de spits zo af en toe toch weer intercity’s stoppen om de overvolle perrons te ontlasten.
Op Centrum West daarentegen was het maandagmorgen doodstil. 'Geen RandstadRail. Er is gratis vervangend busvervoer.' staat al weken op de borden boven de lege perrons.

Hoelang dat nog zo blijft is vooralsnog onduidelijk. Volgens de gemeente Zoetermeer moet er vanaf 15 januari weer worden gestempeld. Hoewel de HTM dat niet wil bevestigen.

"Eerst de kwaliteit omhoog, dan pas betalen voor vervangend vervoer", schrijft ROVER op zijn website. De belangrijke knelpunten in de huidige busdienstregeling lijken inmiddels opgelost.
Snelbussen rijden in rijden in de ochtend- en avondspits continue over de A12 tussen Zoetermeer en Den Haag. De bus uit Oosterheem rijdt inmiddels door tot aan de Mandelabrug waar reizigers meteen op de trein kunnen stappen. Ondanks eerdere beloften om binnen Zoetermeer enkel stadsbussen in te zetten, rijden daar nog touringcars rond.

De echte problemen lijken zich steeds meer naar het spoor te verplaatsen. Op station Zoetermeer treft de reiziger drukke perrons en bomvolle treinen.


Bericht geplaatst op vrijdag 12 januari 2007
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van maandag 8 januari 2007
Meer nieuwsberichten over | Vervangend vervoer Krakeling 2006 / 2007 | Ongeplande verstoringen Den Haag - Gouda | Reizigersvereniging ROVER

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |