ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1118 / 1119 / 1120 >

'Japanse toestanden' in stoptrein naar Den Haag

dinsdag 9 januari 2007

De conducteur heeft al op zijn fluitje geblazen. Desondanks blijven de passagiers maandagochtend om 7.52 uur maar instappen in de stoptrein richting Den Haag. Alle zitplaatsen zijn al bezet, op het balkon krijgt het begrip 'proppen' nieuwe bete-kenis.

Een tweede fluitsignaal heeft al geklonken als een laatste vrouw zich naar binnen heeft weten te wurmen en op het trapje balanceert. Ze doet haar hoofd net op tijd naar binnen en dan rijdt de trein eindelijk weg. Binnen een minuut staat perron drie van station Zoe-termeer weer vol. Het spoor tussen Zoetermeer en Den Haag staat op het lijstje 'knelpunten' van reizigersvereniging Rover sinds half december de nieuwe NS-dienstregeling inging. Tot ergernis van veel forenzen verviel toen de sneltrein. Daar komt nog eens een flink aantal extra reizigers bij door het uitvallen van RandstadRail.

'Japanse toestanden,' noemt ambtenaar Ruud Bik het. "Ik nam altijd de Sprinter vanaf station De Leyens. Doordat RandstadRail niet rijdt, moet ik nu hier naartoe, het is altijd dringen. Geregeld moeten mensen een volgende trein nemen." Zijn collega Jelle Hokke neemt tegenwoordig als het even kan de fiets naar Den Haag. "Dan ben ik een uur onderweg, maar zit ik niet in een overvolle trein. Om over de drukte in het vervangend busvervoer niet eens te spreken."

Studente Patricia Den Heijer nam juist altijd al de trein vanaf station Zoetermeer. "Het is nu echt drukker. Ik zal blij zijn als RandstadRail weer gaat rijden." "Maar dan nog is het balen dat Zoetermeer tegenwoordig alleen nog een stoptrein heeft," vindt Ferdi Roos. "De reistijd is er langer op geworden." Lotte Plasse heeft meegemaakt dat mensen in een propvolle wagon flauwvielen. "Alles wat die mensen nodig hadden was een beetje frisse lucht, maar dat is er dan dus niet." Dan klinkt een mededeling: de intercity uit Utrecht stopt om 07: 59 uur extra in Zoeter-meer. "Die ga ik nemen," glimlacht Plasse. In deze lange dubbeldekse trein is het ook druk, maar van proppen is geen sprake. In de reguliere trein van 08:08 weer wel. "De intercity uit Utrecht stopt inderdaad in de ochtenspits alsnog op station Zoetermeer, bevestigt een NS-woordvoerder. "Om acht uur en om half negen gaat er dus een extra trein richting Den Haag, een dubbeldekker. Dit blijft zo totdat RandstadRail weer gaat rijden. Ook zetten we nu langere stoptreinen in dan aanvankelijk was gepland. Deze maand onderzoeken wij de bezetting van onze treinen." Een troost ondertussen voor de geplette reiziger: de stampvolle trein rijdt wel de file op de A12 voorbij.


Bericht geplaatst op zondag 14 januari 2007
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van dinsdag 9 januari 2007
Meer nieuwsberichten over | Vervangend vervoer Krakeling 2006 / 2007 | Trein algemeen

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |