ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1119 / 1120 / 1121 >

Grote zorgen raad Zoetermeer over RandstadRail

maandag 22 januari 2007

De gemeenteraad van Zoetermeer maakt zich grote zorgen over de ontwikkelingen bij RandstadRail. Enerzijds vanwege de informatie die HTM en het stadsgewest Haaglanden op 12 januari hebben verstrekt. Anderzijds door eigen waarnemingen én ervaring en onderzoeken van de Zoetermeerse PvdA-fractie waaruit blijkt dat het vervangend vervoer ver onder de maat is. De gemeenteraad heeft haar zorgen, bevindingen, conclusies alsmede een aantal vragen aan het dagelijks bestuur van het stadsgewest Haaglanden overgebracht. Uiterlijk 23 januari wil de gemeenteraad een reactie van het stadsgewest Haaglanden.

De gemeenteraad van Zoetermeer concludeert dat RandstadRail leeft onder de bevolking en op dit moment veel emoties en vragen oproept. De communicatie is gebrekkig en onvolledig. De Zoetermeerse gemeenteraad eist van het stadsgewest Haaglanden dat er open, tijdig en volledig wordt gecommuniceerd. Reizigers dienen informatie te krijgen over welke halteplaatsen worden aangedaan en reistijden.

De gemeenteraad is van mening dat de kwaliteit van het vervangend vervoer onacceptabel is. Uit onderzoeken van de PvdA-fractie blijkt dat bussen niet of veel te laat komen. Wachttijden van een half uur tot 40 en 50 minuten eerder regel dan uitzondering zijn. Dit geldt voor vervoer van en naar Zoetermeer maar ook binnen de stad. Reizigers hebben de indruk dat er onvoldoende materieel wordt ingezet. Ook blijken aankomst- en vertrektijden van bussen onderling en van bussen en treinen niet op elkaar aan te sluiten. Overvolle bussen en treinen leiden regelmatig tot grote overlast en tot onveilige situaties. Reistijden zijn vaak het dubbele van de normale reistijd.

De gemeenteraad eist van het stadsgewest Haaglanden dat het vervangend vervoer snel op orde wordt gebracht en dat dit door objectief onafhankelijk onderzoek wordt aangetoond.

Uit het onderzoek dient te blijken dat:

  • Het vervangend busvervoer volgens dienstregeling rijdt en dit in de praktijk ook waarmaakt. Verbetering van de aansluiting tussen vertrek- en aankomsttijden is daarbij een van de ijkpunten.
  • Er een deugdelijke, rechtstreekse verbinding komt tussen Noordhove en Driemanspolder (lijn 70)
  • Er geen overvolle bussen en treinen zijn.
  • Ook de snelbus over/langs de A12 volgens een dienstregeling rijdt.
  • Binnen Zoetermeer geen gebruik meer wordt gemaakt van touringcars. Deze zijn niet geschikt voor dit type vervoer vanwege het gebruik door onder meer ouderen en moeders met kinderwagens.
  • Goede reizigersinformatie wordt verstrekt. Deze is thans onduidelijk of ontbreekt.

Voor Zoetermeer is de trein naar Den Haag op dit moment onderdeel van het vervangend vervoer. De NS is hiervoor verantwoordelijk. De gemeenteraad verzoekt het stadsgewest Haaglanden samen met de gemeente Zoetermeer bij de NS aan te dringen op meer (intercity)-stops op station Zoetermeer in de ochtend- en de avondspits. Daarbij zal ook aandacht besteed dienen te worden aan het grote aanbod van reizigers dat regelmatig leidt tot overvolle perrons. Dit zijn risicovolle situaties. De gemeenteraad verwacht dat het stadsgewest samen met de NS hiervoor passende maatregelen treft.

Pas als objectief is aangetoond dat het vervangend vervoer structureel op orde is, kan de vraag aan de orde zijn of hiervoor weer geld gevraagd kan worden. Tot die tijd zal de gemeente Zoetermeer niet instemmen met het betalen van vervangend vervoer.


Bericht geplaatst op dinsdag 23 januari 2007
Publicatie gemeente Zoetermeer van maandag 22 januari 2007
Meer nieuwsberichten over | Vervangend vervoer Krakeling 2006 / 2007

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |