ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1126 / 1127 / 1128 >

Eindelijk dienstregeling vervangende snelbus

donderdag 8 februari 2007

De vervangende snelbussen die pendelen tussen station Centrum West en Den Haag Centraal gaan vanaf maandag 19 februari volgens een vaste dienstregeling rijden.
Dit laat wethouder Pieter Smit (D66) van vervoer weten. Op dit moment is het nog zo dat de bussen naar Den Haag pas vertrekken, als het perron vol is.

Smit kondigt nog meer verbeteringen aan van het vervangend vervoer. Zo komt er een nieuwe buslijn 12 die de wijk Noordhove verbindt met station Driemanspolder bij de Mandelabrug. De bus volgt de route van lijn 70, die sinds december niet verder gaat dan Centrum West. Daardoor moeten reizigers uit Noordhove en delen van De Leyens nu nog overstappen als ze naar de Mandelabrug willen. De nieuwe lijn 12 gaat op werkdagen tussen 7 en 19 uur rijden.

Ook beloven de HTM en het stadsgewest iets te doen aan de soms slechte overstapmogelijkheden op station Zoetermeer. De vervangende lijnen 2 en 3 zullen in de avonduren beter aansluiten op de treinen van en naar Den Haag. Deze maatregel en de invoering van de nieuwe lijn 12 gaan ook op maandag 19 februari in.

Wethouder Smit zegt erg blij te zijn met de door Haaglanden en HTM toegezegde verbeteringen. Daarmee komen het stadsgewest en de vervoerder niet tegemoet aan alle eisen van Zoetermeer. Zo blijven op een aantal lijnen touringcars rijden. "Het maximaal haalbare is er uitgehaald," laat wethouder Smit via een woordvoerder weten.

Sinds 29 januari moet weer worden betaald voor het vervangend vervoer. Dat leidde tot een storm van protest onder reizigers en lokale politici, die vinden dat het vervoer onder de maat is.


Bericht geplaatst op donderdag 8 februari 2007
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van donderdag 8 februari 2007
Meer nieuwsberichten over | Vervangend vervoer Krakeling 2006 / 2007 | Wijzigingen dienstregeling bus

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |