ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1131 / 1132 / 1133 >

Trein ontruimd na opstand reizigers

woensdag 10 januari 2007

Een bomvolle trein op station Voorburg is woensdagochtend ontruimd omdat de klem zittende passagiers slaags raakten. De irritatie over de al weken bomvolle treinen is flink opgelopen. Omdat Randstadrail tussen Zoetermeer en Den Haag nog steeds niet rijdt, stappen passagiers massaal over op de trein tussen Gouda en Den Haag.

door Marieke Ekhart
Een bomvolle trein op station Voorburg is woensdagochtend ontruimd omdat de klem zittende passagiers slaags raakten.

De irritatie over de al weken bomvolle treinen is flink opgelopen. Omdat Randstadrail tussen Zoetermeer en Den Haag nog steeds niet rijdt, stappen passagiers massaal over op de trein tussen Gouda en Den Haag. Vanmorgen leidde dat tot vechtpartijen. Enkele knelzittende mensen die als haringen in een ton zaten, werden claustrofobisch en probeerden deuren te forceren.

"Het waren Japanse toestanden", aldus passagier Ed Mansveld uit Berkel en Rodenrijs. "Mensen waren in ademnood en op station Ypenburg konden de deuren van de trein bijna niet dicht. Een aantal reizigers moest zelfs op het station achterblijven. Hierdoor ontstond een vreselijk getrek en geduw. Vervolgens reed de trein stapvoets naar Voorburg en was inmiddels een half uur vertraagd."

De woensdagochtend uit de trein gezette passagiers moesten verder met tramlijn 10. Daar zette de agressie zich voort, want ook in de tram was niet genoeg plaats, zo meldden passagiers vanmorgen aan De Telegraaf.

De NS wilde woensdagochtend nog niet reageren op de incidenten. "Maar ik schrik hier van wel van en zal het zeker uitzoeken", aldus de zegsman. De klachtenafdeling van de NS wordt al weken overspoeld met klachten over bomvolle treinen tussen Gouda en Zoetermeer. Op dit moment is er echter geen materieel om het probleem op te lossen.


Bericht geplaatst op dinsdag 13 februari 2007
Letterlijk bericht De Telegraaf van 10 januari 2007
Meer nieuwsberichten over | Ongeplande verstoringen Den Haag - Gouda

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |