ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1132 / 1133 / 1134 >

RandstadRail gaat testen in februari

vrijdag 12 januari 2007

RandstadRail, het lightrailsysteem in de regio Den Haag-Rotterdam dat kampt met grote problemen, gaat in februari weer beginnen met testritten. Dat heeft de projectorganisatie van RandstadRail vrijdag bekendgemaakt.

Het is nog onduidelijk wanneer de treinen weer personen gaan vervoeren op de verschillende lijnen.

De Inspectie Verkeer en Waterstaat legde RandstadRail eind november stil, kort na de ingebruikname van het deels gloednieuwe systeem, dat tram-, trein- en metrovervoer combineert. Dat gebeurde na een reeks ontsporingen.

Bij het ernstigste incident raakten zeventien mensen gewond.

Oorzaken
De ontsporingen hadden verschillende oorzaken. De ontsporing bij halte Ternoot in Den Haag is veroorzaakt door verkanting, het verschil in hoogte tussen beide rails in een bocht. Deze is te stijl, waardoor voertuigen uit de rails worden gedrukt.

In eerste instantie wilden de vervoerders hiervoor noodmaatregelen treffen en pas in de zomer de slechte delen vervangen. "We willen de reizigers niet twee keer duperen. Daarom starten we al op 29 januari met het vervangen van de slechte delen", aldus Kaper.

Volgens hem kunnen de werkzaamheden op 8 maart zijn afgerond, mits er geen vorst komt. "We nemen daarmee inderdaad een klein risico." Pas daarna kan op dit gedeelte begonnen worden met proefritten.

Wisselstoring
De ontsporing bij halte Forepark, eveens in Den Haag, werd veroorzaakt door een storing in de wissels. Op het traject van de RandstadRail liggen in totaal zestig wissels, waarvan er inmiddels twintig zijn gecontroleerd. Bij tien daarvan zijn beschadigingen ontdekt. "We zullen deze allemaal herstellen."

De inspectie en de herstelwerkzaamheden nemen nog zeker een maand in beslag. HTM hoopt in februari op dit deel van het tracé proefritten te kunnen uitvoeren.

Schade
Het is volgens Kaper nog niet duidelijk wie aansprakelijk gesteld wordt voor de geleden schade. Een rekensom leerde dat het vervangend vervoer HTM 150.000 euro per week kost. Bovendien mist de Haagse vervoerder inkomsten uit de RandstadRail. "We schatten dat op nog eens 150.000 tot 200.000 euro per week. Het loopt daarmee dus in de miljoenen."

HTM, RET en stadsgewest Haaglanden hebben volgende week overleg met de Nederlandse Spoorwegen. Woensdag ontruimde de NS een trein op station Voorburg omdat passagiers in ademnood dreigden te raken.

De treinen tussen Gouda en Den Haag zitten in de spits overvol, mede doordat RandstadRail niet rijdt. "Maar we kunnen niet meer vervangend vervoer inzetten", zei een zegsman van HTM. "We hebben simpelweg niet meer capaciteit."

Eind januari moeten reizigers overigens weer betalen voor het vervangend vervoer. Dat is tot nog toe gratis.


Bericht geplaatst op dinsdag 13 februari 2007
Letterlijk bericht Novum-nieuws van 12 januari 2007
Meer nieuwsberichten over | Vervangend vervoer Krakeling 2006 / 2007 | RandstadRail

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |