ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1134 / 1135 / 1136 >

Wijziging vervangend vervoer RandstadRail in Zoetermeer

zondag 18 februari 2007

Het Stadsgewest Haaglanden voert een aantal wijzigingen door in het vervangend busvervoer RandstadRail in Zoetermeer. Op alle vervangend vervoerbussen, dus ook de nieuwe buslijn 12, zijn de puntenkaarten, de RandstadRail-zonekaart, strippenkaarten en sterabonnementen geldig.

Hieronder leest u wat de wijzigingen aan het vervangend vervoer inhouden. De dienstregelingen van bus 2, 3 en 12 zijn vanaf woensdagochtend te raadplegen via www.htm.net op de pagina's RandstadRail - Vervangend Vervoer. De dienstregeling van bus 5S en bus 9P is woensdag in de loop van de dag beschikbaar via www.htm.net, Routes en Tijden.

Ingangsdatum: zondag 18 februari:
Bus 2 en 3
Met ingang van zondag 18 februari wijzigt de dienstregeling van bus 2 en 3. Deze wordt zodanig aangepast dat ook in de avonduren en op zondag de bussen zo goed mogelijk aansluiten op de NS-treinen van en naar Den Haag Centraal.

Ingangsdatum: maandag 19 februari:
Nieuw: Bus 12
De nieuwe buslijn 12 rijdt van Zoetermeer Noordhove naar Driemanspolder en stopt bij de halten Noordhove/Winkelcentrum, 't Lange Land Ziekenhuis, Centrum-West, Driemanspolder/NS, Centrum West, 't Lange Land Ziekenhuis en Dijkmanschans. Dit zijn bushalten waar ook de reguliere Connexxion-bus 70 stopt.

Na een stop op Centrum West rijdt deze bus dus in één keer door naar Driemanspolder waardoor reizigers niet meer over hoeven te stappen. De buslijnen 3 en 4 worden hiermee ontlast. De nieuwe buslijn 12 rijdt op werkdagen (maandag t/m vrijdag) vanaf 6:30 uur tot 18:30 uur ieder half uur. De vertrektijden staan op elke halte aangegeven.

Bus 5 en bus 5S
Tevens gaat de sneldienst (bus 5S) vanaf Zoetermeer Centrum West naar Den Haag Centraal Station op werkdagen (maandag t/m vrijdag) vanaf de ochtendspits tot en met de avondspits in een vaste dienstregeling rijden. Bus 5S rijdt via de A12 en stopt alleen bij de halten Centrum West, Voorweg en Den Haag Centraal Station. Bus 5S rijdt in de spits om de 10 minuten, daartussen twee keer per uur.

Gelijktijdig wordt de dienstregeling van bus 5 van Centrum West via Leidschendam-Voorburg naar Den Haag Centraal Station aangepast. Bus 5 stopt bij de halten Centrum West, Voorweg, Leidschenveen, station Leidschendam-Voorburg, station Voorburg 't Loo, station Laan van NOI, Beatrixkwartier en Den Haag Centraal Station. Bus 5 rijdt om de 10 minuten.

Bus 9P
Bus 9P van Oosterheem naar Driemanspolder krijgt een nieuwe dienstregeling. Tevens rijdt er minstens één keer per uur een lage vloer bus. Wanneer deze lage vloer bus precies rijdt staat aangegeven bij de vertrektijden op de halte.

Reeds ingegaan:
Gewijzigde route bus 3 en 4
Vervangend vervoer bussen 3 en 4 rijden met ingang van 29 januari een gewijzigde route. In plaats van de route over de Velddreef, rijden bus 3 en 4 over de Weidedreef. De bussen stoppen op de oude haltes van bus 50 op het Tochtpad en de Wallendreef. Hiermee vervalt de halte Leidse Wallen.


Bericht geplaatst op dinsdag 13 februari 2007
Bron: HTM; dinsdag 13 februari 2007
Meer nieuwsberichten over | Vervangend vervoer Krakeling 2006 / 2007 | Wijzigingen dienstregeling bus

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |