ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1135 / 1136 / 1137 >

Rover na incident in Voorburg: 'Overvolle treinen geen uitzondering'

donderdag 11 januari 2007

Overvolle treinen, met name in de spits, zijn geen uitzondering. Dat zegt reizigersvereniging Rover. Gisteren werd een stampvolle trein bij station Voorburg ontruimd nadat passagiers in ademnood kwamen.

"Op veel plekken in het land kampt NS structureel met capaciteitsproblemen", zegt Kamerlid voor het CDA Eddy Van Hijum.
Reizigersvereniging Rover onderschrijft dat. Beleidsmedewerker Tim Boric: "Sinds de invoering van de nieuwe dienstregeling is er een aantal trajecten dat permanent kampt met overvolle treinen." Eén daarvan is de stoptrein tussen Gouda en Den Haag. Gisteren tijdens de ochtendspits ontruimde de NS op dat traject een trein bij station Voorburg. Omdat een aantal andere treinen wegens een wisselstoring was uitgevallen, werd er door de trein een aantal extra stops gemaakt.

Ed Mansveld was een van de passagiers: "Toen ik op station Zoetermeer instapte was de trein al vol, maar het ging nét. Bij Ypenburg persten mensen zich in de volle trein, ook al ging dat eigenlijk niet. De conducteur riep nog dat de trein vol zat, maar mensen trokken zich er niets van aan. In de trein werd geduwd en getrokken om een plekje te bemachtigen." Nadat de trein naar Voorburg was gereden, werd omgeroepen dat de trein vanwege de veiligheid ontruimd moest worden.

Volgens de NS en het ministerie van Verkeer en Waterstaat gaat het om een "incident". Een combinatie van het niet rijden van RandstadRail - sinds twee ontsporingen in november wordt er niet meer van en naar Zoetermeer gereden - en de wisselstoring, zorgden voor "een hele vervelende samenloop van omstandigheden", aldus een woordvoerder van NS. Rover erkent dat er gisteren sprake was van een uitzonderlijke situatie, maar de drukte is geen incident. Sinds de jaarwisseling ontving de reizigersvereniging "ruim 450" klachten over de nieuwe dienstregeling. Volgens Rover heeft de NS al een aantal maatregelen genomen om de drukte tegen te gaan, maar zeker nog niet voldoende.

Van Hijum gaat om opheldering vragen aan de voor de NS verantwoordelijke staatssecretaris Schultz (Verkeer en Waterstaat, VVD). "De NS moet aan een norm van zitplaatsen voldoen. Het is onacceptabel als hieraan niet voldaan wordt." Er gaan geruchten dat passagiers vochten tijdens de ontruiming. Boric: "Er waren strubbelingen, maar over vechtpartijen hebben we niets gehoord."


Bericht geplaatst op woensdag 14 februari 2007
Letterlijk bericht NRC van 11 januari 2007
Meer nieuwsberichten over | Ongeplande verstoringen Den Haag - Gouda | Reizigersvereniging ROVER

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |