ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1137 / 1138 / 1139 >

'Vervangend vervoer gratis'

dinsdag 16 januari 2007

De Zoetermeerse PvdA-fractie vindt dat het vervangend vervoer van RandstadRail gratis moet blijven.

HTM en stadsgewest Haaglanden willen de reizigers vanaf 29 januari weer laten betalen voor de bussen. Maar volgens de PvdA is het vervoer ver onder de maat.

De partij deed vorige week zelf onderzoek en sprak enkele honderden reizigers. PvdA-voorman Rob Janssen: "De bussen rijden niet op tijd. Veel stations zijn slecht bereikbaar, met name in Oosterheem. En er rijden touringcars. Die zijn vooral voor ouderen en kleine kinderen erg vervelend. Als Haaglanden-bestuurder Van Woensel zegt dat het vervoer op peil is, willen wij weten waarop hij zich baseert."

De PvdA brengt de kwestie-RandstadRail woensdag ter sprake in de raadscommisie ruimte. Janssen wil dat Zoetermeer zich duidelijk uitspreekt binnen het stadsgewest Haaglanden. De stad komt er volgens hem bekaaid vanaf met RandstadRail. "Vorig jaar was de Zoetermeerlijn het eerst aan de beurt. Nu liggen we achteraan, en wordt er pas in maart of april op zijn vroegst weer gereden. Is er niet overwogen om RandstadRail deels te laten rijden als pendel tussen Zoetermeer en Laan van Nieuw-Oost Indië?"

Janssen vraagt zich af of het wel eerlijk is dat de gemeente Den Haag tientallen miljoen euro's gaat verdienen met RandstadRail, gelet op de slechte uitvoering van het project. Janssen vindt dat Van Woensel beter kan terugreden als portefeuillehouder. Doordat hij als wethouder in Den Haag ook verantwoordelijk is voor de HTM kan Van Woensel bij eventuele schadeclaims tegenover zichzelf komen te staan. "Als deze kwestie steeds hoger gaat spelen, kan de schijn van belangenverstrengeling ontstaan."


Bericht geplaatst op woensdag 14 februari 2007
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van dinsdag 16 januari 2007
Meer nieuwsberichten over | Vervangend vervoer Krakeling 2006 / 2007

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |