ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1141 / 1142 / 1143 >

'Snel klachtenlijn RandstadRail'

donderdag 8 februari 2007

Het meldpunt voor gedupeerde reizigers van RandstadRail moet er zo snel mogelijk komen. Dat stelt de Zoetermeerse afdeling van reizigersorganisatie Rover. De gemeenteraad besloot deze week tot zo’n meldpunt. "Reizigers moeten hun klacht daar kwijt kunnen. Deze klachten moeten weer zo snel mogelijk worden doorgespeeld naar HTM en het stadsgewest Haaglanden," zegt Rover- woordvoerder Maarten Batenburg.

Wethouder Pieter Smit (D66) laat via een woordvoerder weten dat zo'n klachtenlijn een regionale aangelegenheid is waaraan ook HTM en Haaglanden moeten bijdragen. "Hiervoor is geld en bemensing nodig. Zet je één persoon in het stadhuis achter een telefoon, dan wordt hij of zij getorpedeerd. Dat gaat dus niet werken."

Dat een klachtenlijn geen overbodige luxe is, bleek deze week tijdens een informatieavond in het Zoetermeerse stadhuis. Ruim 200 aanwezigen vuurden vragen af op vertegenwoordigers van Haaglanden en HTM. Conclusie: het vervangend vervoer is van een abominabel niveau. Kwalificaties als 'veevervoer' en 'schandalig beleid' vielen meermalen.

Reizigers zijn langer onderweg en komen veelal te laat op hun werk. Bussen zitten overvol en rijden niet zelden haltes voorbij. Bovendien worden er nog steeds veel touringcars ingezet die ongeschikt zijn voor het openbaar vervoer.

Dat mag allemaal zo zijn, Haaglanden zette deze week toch een streep door het gratis vervangend vervoer. Het is dan niet goed, maar wel goed genoeg om te betalen, luidde het motto van Ton Hilhorst, hoofd openbaar vervoer van Haaglanden. De korting op het vervangend vervoer -de puntenkaart is voordeliger dan de strippenkaart- geldt lang niet voor alle reizigers, merkten aanwezigen op. Abonnementhouders betalen het volle pond.

GroenLinks-raadslid Sjef van Put zou het liefste zien dat Rover of anders individuele reizigers naar de rechter stappen om het betaalde vervangende vervoer aan te vechten. Batenburg verwacht niets van zo'n actie. "Het is heel lastig om aan te tonen dat HTM regels overtreedt. Bovendien zijn reizigers niet verplicht om met vervangend vervoer te reizen. Ze kunnen ook de auto nemen en helaas gebeurt dat maar al te vaak."


Bericht geplaatst op zondag 18 februari 2007
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van donderdag 8 februari 2007
Meer nieuwsberichten over | Vervangend vervoer Krakeling 2006 / 2007

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |