ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1143 / 1144 / 1145 >

BTR mag voorlopig doorgaan als Regiotaxi

vrijdag 26 januari 2007

Hoewel het bedrijf nog onder de maat presteert, mag BTR Vervoerscombinatie voorlopig als Regiotaxi in Zoetermeer en omliggende gemeenten ritten blijven uitvoeren. Dat heeft het Stadsgewest Haaglanden woensdag besloten.
Volgens het Stadsgewest, dat toeziet op de kwaliteit van de regiotaxi, levert BTR 'nog niet structureel het gewenste en overeengekomen niveau van stiptheid', maar 'boekt het bedrijf wel duidelijk vooruitgang'. Er zou sprake zijn van 'vervoer op een relatief betrouwbaar niveau'.

BTR, dat sinds 1 september vorig jaar het vervoer regelt van vooral ouderen en verstandelijk gehandicapten in de regio Haaglanden, maakte een valse start. Er werd nauwelijks op tijd gereden. Het Stadsgewest dreigde het contract te ontbinden. Uiteindelijk kreegt BTR van het Stadsgewest enkele maanden de tijd om orde op zaken te stellen. BTR moest onder meer veel stipter gaan rijden.

Het Stadsgewest vindt het nu nog niet wenselijk het contract te ontbinden, omdat het 'riskant zou zijn voor de continuďteit, kwaliteit en prijs van het vervoer, waarvan kwetsbare doelgroepen afhankelijk zijn'. Bovendien zou het de 'toenemende betrouwbaarheid van de uitvoering' in gevaar brengen. Het Stadsgewest wijst ook op de mogelijkheid boetes te kunnen opleggen. Dat is voldoende om de vervoerder te stimuleren de kwaliteit in de uitvoering te blijven verbeteren, aldus het Stadsgewest. Er is BTR dan ook geen nieuw ultimatum gesteld.

Wanneer de prestaties van het taxibedrijf niet verder verbeteren of als die verslechteren, wordt een ontbinding van het contract opnieuw overwogen.Elke twee weken zal de stiptheid worden nagegaan, totdat BTR 95 procent van de ritten op tijd uitvoert.


Bericht geplaatst op zondag 18 februari 2007
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van vrijdag 26 januari 2007
Meer nieuwsberichten over | Regiotaxi

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |