ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1144 / 1145 / 1146 >

'Regiotaxi nog verre van ideaal'

woensdag 15 november 2006

Er gaat nog steeds te veel fout bij de Regiotaxi. Vervoersbedrijf BTR voert een op de tien taxiritten niet goed uit en dat is minder dan was afgesproken. Stadsgewest Haaglanden zou zich actiever moeten opstellen om aan deze onwenselijke situatie een eind te maken.

Dat stelt de PvdA in Zoetermeer. Het zit de sociaal-democraten zó hoog dat ze de kwestie maandagavond in de gemeenteraad ter sprake willen brengen. Volgens de PvdA-raadsleden Mirjam van Bijnen en Rob Janssen komen er bij de partij nog veel klachten van Zoetermeerse klanten van de Regiotaxi binnen. Zo zouden wachttijden van langer dan drie uur nog steeds voorkomen. Volgens de twee zijn vooral ouderen en gehandicapten de dupe.

De Regiotaxi valt onder verantwoordelijkheid van het stadsgewest Haaglanden. BTR voert sinds 1 september de ritten uit. Het bedrijf heeft tot medio december de tijd gekregen orde op zaken te stellen.

In vragen aan Burgemeester en Wethouders verwijten de PvdA'ers Haaglanden de verantwoordelijkheid volledig bij BTR te leggen. In de visie van de PvdA kan Haaglanden ook zelf maatregelen treffen om het ongemak van vooral ouderen en gehandicapten te verminderen. Zo zou naar het oordeel van de PvdA, onder regie van Haaglanden een meldkamer op te richten, waar alle klachten centraal binnenkomen en waarvandaan -op kosten van BTR- noodsituaties direct kunnen worden opgelost.

Een woordvoerster van Haaglanden zegt, dat het stadsgewest 'binnen de juridische kaders' alles doet om de vervoerder tot verbetering te nopen. "Er is wekelijks contact met BTR en de situatie verbetert zich. Maar 't is echt aan de vervoerder voor die verbetering te zorgen." Dinsdagavond vergadert de Haaglandse commissie 'verkeer en vervoer' over de Regiotaxi.


Bericht geplaatst op zondag 18 februari 2007
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van woensdag 15 november 2006
Meer nieuwsberichten over | Regiotaxi

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |