ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1145 / 1146 / 1147 >

Stadsgewest: geen angst voor rechter

dinsdag 30 januari 2007

De Haagse verkeerswethouder Pieter van Woensel reageert laconiek op de aankondiging van reizigersvereniging ROVER om naar de rechter te stappen. "Als ROVER zo'n verzoek indient, wachten we de afweging van Justitie om al dan niet een dergelijk onderzoek in te stellen met vertrouwen af," zegt Van Woensel, die binnen het stadsgewest verantwoordelijk is voor RandstadRail.

door Laura Schalkwijk
De Haagse verkeerswethouder Pieter van Woensel reageert laconiek op de aankondiging van reizigersvereniging ROVER om naar de rechter te stappen. ROVER stelt het stadsgewest Haaglanden, als beheerder van RandstadRail onder meer verantwoordelijk voor de ontsporingen op 29 november waarbij zeventien passagiers gewond raakten.
"Als ROVER zo'n verzoek indient, wachten we de afweging van Justitie om al dan niet een dergelijk onderzoek in te stellen met vertrouwen af," zegt Van Woensel, die binnen het stadsgewest verantwoordelijk is voor RandstadRail.

ROVER maakte gisteren bekend aangifte te gaan doen tegen het stadsgewest 'wegens het achterhouden van informatie'. Het is de eerste keer dat de reizigersorganisatie aangifte doet. Hoewel er al drie onderzoeken lopen naar de ontsporingen, denkt ROVER-woordvoerder Rikus Spithorst dat een politieonderzoek meer effect heeft.
Als blijkt dat de beheerder van de lightrailverbinding tussen Zoetermeer, Den Haag en Rotterdam, inderdaad veiligheidsproblemen heeft verzwegen, moet er een andere beheerder komen, vindt Spitshorst. Tot die tijd zou RandstadRail niet mogen rijden.
Het stadsgewest ontkent stellig dat er problemen zijn verzwegen of genegeerd. Uit eerdere berichtgeving in het AD bleek dat elektronicaconcern Siemens, dat het beveiligingssysteem aanlegde, de projectorganisatie afgelopen zomer meermalen heeft gewaarschuwd voor problemen met wissels. De beheerder wuifde de bezwaren weg.


Bericht geplaatst op zondag 18 februari 2007
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van dinsdag 30 januari 2007
Meer nieuwsberichten over | RandstadRail

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |