ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1146 / 1147 / 1148 >

Steen door ruit bus lijn 70

vrijdag 16 februari 2007

Onbekenden gooiden vrijdagavond om 21.50 uur aan de Lijnbaan, ter hoogte van de Rogerslijn, een baksteen door de ruit van buslijn 70.
De steen raakte een 19-jarige vrouwelijke passagier uit Zoetermeer. Zij stapt bij de halte Kahnllijn uit met pijn aan haar achterhoofd en nek. De politie komt graag in contact met getuigen. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Zoetermeer via 0900-8844. Anoniem informatie doorgeven kan via het nummer 0800-7000.

Aanvulling AD 21 februari 2007

Steen door busruit was voor mij

Sophie is inmiddels bekomen van de schrik en de pijn in haar nek is verdwenen. Maar de laffe en gevaarlijke daad waarvan de 19-jarige Zoetermeerse vrijdagavond het slachtoffer was, zal haar wel altijd bijblijven.

Het was donker toen Sophie, na de koopavond in het Stadshart waar ze als verkoopster werkt, met de bus naar haar ouderlijke woning in Noordhove reed. Ze was de enige passagier en ze luisterde via haar oortelefoontje naar muziek uit haar I-Pod.

Op de Lijnbaan, ongeveer ter hoogte van de Rogerslijn, zo'n dertig meter voor de halte waar ze eruit moest, gooide iemand een baksteen door een van de ruiten. Sophie, die links in de bus zat, hoorde de klap en voelde meteen erna iets zwaars van rechts tegen haar nek komen.

Of het de steen was of een hoeveelheid glaskorrels van de verbrijzelde ruit, durft ze niet met zekerheid te zeggen. "De bus stopte direct. Ik zat onder het glas: in mijn haar, kleding en tas. In het middenpad van de bus lag een flinke baksteen. De chauffeur vroeg hoe 't met me ging en of ik iets had gezien. Ik was zo verward, dat ik niet veel kon zeggen. Buiten was het stikkedonker en in de bus brandde licht, dus je kon niet zien wie het had gedaan. Wat verderop, bij de halte, ben ik uitgestapt. Ik voelde me best bedreigd, want die steen was wel op de enige passagier gericht."

Even later zat Sophie bij haar moeder in de auto, op weg naar het politiebureau om aangifte te doen. Bij het passeren van de plek des onheils zagen ze een groep jongens staan. Met haar mobieltje belde Sophie alvast de politie om dat te melden. De politie bleek inmiddels ook door de buschauffeur te zijn ingelicht. "Ze zijn er onmiddellijk heengereden." Volgens Sophie heeft de politie een aantal namen van de jongens genoteerd. "Ik heb begrepen dat ze niemand konden aanhouden. Geen van die jongens zegt natuurlijk wie het heeft gedaan."

Sophie was de volgende dag nog aardig van de kaart en ze had nog last van haar nek. Zondag ging het wel weer.

De politie bevestigt dat er geen aanhoudingen zijn verricht. Een woordvoerder: "We hopen écht dat het bij een eenmalig incident blijft."
Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie in Zoetermeer (0900-8844) of met Meld Misdaad Anoniem te bellen (0800-7000).


Bericht geplaatst op maandag 19 februari 2007 | Laatste update op zondag 4 maart 2007
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van maandag 19 februari 2007
Meer nieuwsberichten over | Bus algemeen | Agressie

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |