ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1150 / 1151 / 1152 >

Vervangend vervoer verbeterd

vrijdag 23 februari 2007

Het vervangend vervoer in Zoetermeer is verbeterd. Dit blijkt uit monitoring die afgelopen dinsdag plaats vond. In vergelijking met eerdere monitoringsmomenten rijden de bussen stukken beter op tijd. Sinds afgelopen maandag rijdt lijn 12 van Noordhove via Centrum West naar Driemanspolder. Daarnaast rijdt lijn 5s, de sneldienst naar Den Haag, volgens een vaste dienstregeling. Lijn 2 en 3 sluiten in de avonduren en in het weekend beter aan op de trein. Het structureel te vroeg vertrekken van bussen op Driemanspolder doet zich niet meer voor.

Een deel van de regio heeft nu schoolvakantie, in Zoetermeer zelf is de vakantie de komende week. Dit kan de monitoring be´nvloeden. In week tien zal nogmaals gemonitoord worden om te kijken of het vervangend vervoer dan nog steeds op peil is.

Voor de monitoring hebben medewerkers dinsdag 20 februari bijgehouden op welke tijden de verschillende bussen bij de haltes aankomen en weer vertrekken. Dit is gebeurd op Palenstein, Driemanspolder, Voorweg en Centrum West. Hieruit bleek dat er geen reizigers zijn achtergebleven op haltes. Het overgrote deel van de bussen op Driemanspolder en Centrum West vertrekt op tijd. Op halte Palenstein blijkt dat de bussen in het verkeer soms toch nog vertraging oplopen en hierdoor te laat komen. Bij Voorweg komen de bussen tussen de drie minuten te vroeg en drie minuten te laat. Door de hoge frequentie van lijn 5 levert dit geen problemen voor de reizigers op.

Wethouder Pieter Smit is gelukkig met de verbetering van het vervangend vervoer: "De gemeenteraad heeft aangedrongen om het vervangend vervoer te verbeteren. Het Stadsgewest Haaglanden heeft de klachten vanuit Zoetermeer serieus genomen en deze lijken nu effect te hebben. Ik ben daar blij mee, omdat het de overlast voor de Zoetermeerders vermindert."


Bericht geplaatst op zondag 25 februari 2007
Publicatie gemeente Zoetermeer van vrijdag 23 februari 2007
Meer nieuwsberichten over | Vervangend vervoer Krakeling 2006 / 2007

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privÚ een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |