ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1156 / 1157 / 1158 >

Acceptabel of niet: geen gratis vervangend vervoer

maandag 22 januari 2007

door Peter van de Stadt
Reizigers die gebruik maken van vervangend openbaar vervoer, zullen vanaf maandag 29 januari hiervoor moeten gaan betalen. Dat deelde regiobestuurder Pieter van Woensel (verkeer en vervoer) van het stadsgewest Haaglanden woensdagavond mee aan de Zoetermeerse gemeenteraad.
Het woord 'acceptabel' werd tijdens een extra commissievergadering het meest gebruikt. Ook na de uiteenzetting van de speciaal naar Zoetermeer gekomen Van Woensel dat het vervangend openbaar vervoer 'zo acceptabel mogelijk' zal worden, was de Zoetermeerse raad bepaald niet overtuigd.

"Het gaat hier duidelijk over de kwalificatie 'acceptabel'. Wat u er onder verstaat, is duidelijk niet onze vertaling ervan," beet zowel D66-fractieleider Flip Huisman als zijn PvdA-collega Rob Janssen Van Woensel toe.

"U zult van mij moeten aannemen dat wij er deze week nog alles aan doen om, zo lang als het duurt om RandstadRail helemaal veilig en startklaar te krijgen, een redelijk alternatief te bieden. Maar u kunt echt niet verwachten dat het vervangend vervoer kwalitatief zo goed is als RandstadRail. Dat zal het nooit worden," sprak Van Woensel. Hij was speciaal naar het Zoetermeerse stadhuis gekomen om de gemeenteraad gerust te stellen na hun boze brief richting stadsgewest Haaglanden. Daarin eist de gemeente Zoetermeer dat Haaglanden een onafhankelijk onderzoek instelt naar het kwalitatieve niveau van het vervangend openbaar vervoer. Dat is volgens Zoetermeer namelijk ver beneden peil. "Als blijkt dat op 29 januari die kwaliteit nog steeds onacceptabel is, dan moet het vervangend vervoer gratis blijven," verwoordde wethouder Pieter Smit (verkeer) de boosheid van de Zoetermeerse raad al eerder.

Gisteravond zat Smit naast Van Woensel ("Ik ben blij dat u bent gekomen") en hoorde hij echter ook aan dat wat er tot aanstaande maandag ook gebeurt, de reizigers vanaf die datum moeten gaan betalen. Van Woensel beloofde wel dat zoveel mogelijk door Zoetermeer gemelde knelpunten (bussen te vroeg weg, lange wachttijden) zo goed mogelijk worden opgelost. "Maar gratis openbaar vervoer bestaat niet. De bussen rijden niet op lucht," zei hij ook.

De NS heeft de gemeente Zoetermeer inmiddels wel toegezegd dat voor onbepaalde tijd in de ochtendspits twee extra intercity-treinen zullen stoppen bij station Zoetermeer. Op deze manier moet het aantal toenemende reizigers door de problemen rond RandstadRail beter worden verwerkt.


Bericht geplaatst op zaterdag 10 maart 2007
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van maandag 22 januari 2007
Meer nieuwsberichten over | Vervangend vervoer Krakeling 2006 / 2007

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |