ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1157 / 1158 / 1159 >

RandstadRail ziet 60 miljoen verdampen

vrijdag 9 maart 2007

door Laura Schalkwijk
RandstadRail heeft in een jaar tijd een overschot van 60,7 miljoen euro bijna geheel opgemaakt aan onvoorziene kosten.
Daarnaast is dat geld voor een groot deel onrechtmatig uitgegeven door de projectorganisatie van de lightrailverbinding tussen Zoetermeer, Den Haag en Rotterdam.

Dat blijkt uit de meest recente financiŽle rapportage van RandstadRail en uit een analyse van Jan Brink, D66-raadslid ťn voorzitter van de rekeningencommissie van de gemeente Den Haag.

In jaar tijd is er van het overschot 57 miljoen euro opgegaan aan tegenvallers, geld dat het Haagse college van b w voor een deel (12 miljoen euro) had gereserveerd voor twee ondergrondse sporen op Den Haag Centraal Station.

Brink: "Dat geld had dus nooit mogen worden uitgegeven aan die tegenvallers. Het was immers bestemd voor twee nieuwe sporen. Nu moet de gemeente op zoek naar een ander geldpotje. Dat is kwalijk."

Vervangend verkeerswethouder Marnix Norder bevestigt dat er fouten zijn gemaakt met de financiŽn, maar hij spreekt (nog) niet van onrechtmatige uitgaven. "Die 12 miljoen euro had geoormerkt moeten worden. Dat is niet gebeurd."

Norder verwacht dat het project niet in de rode cijfers loopt, maar hij heeft inmiddels wel een onderzoek ingesteld naar de financiŽle gang van zaken rondom RandstadRail. Ook lopen er nog onderzoeken naar de ontsporingen van november.


Bericht geplaatst op zaterdag 10 maart 2007
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van vrijdag 9 maart 2007
Meer nieuwsberichten over | RandstadRail

J.W. van Houten heeft op maandag 12 maart 2007 de volgende reactie geplaatst.

Prognose

Geacht Panel, Gaarne zou ik ook eens iets willen vernemen wanneer de randstadrail de halte Meerzicht "aandoet" Toen men met de verbouwing begon werd er medegedeeld dat op 3 september de randstadtrein zou gaan rijden Ik kan nu wel sarcastisch zeggen dat ze zijn vergeten om het jaartal er bij te vermelden.
Ik vraag me af of de mensen de met de ontwikkeling bezig zijn geweest wel voor hun taak zijn berekend Met vriendelijke groeten J.W. van Houten.

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privť een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |