ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1168 / 1169 / 1170 >

BleiZo nog niet in zicht

dinsdag 30 januari 2007

De reiziger in Oosterheem wordt behoorlijk op de proef gesteld. Niet alleen RandstadRail zorgt voor de nodige problemen, ook de komst van station BleiZo is nog lang niet zeker. Het beloofde nieuwe station BleiZo, op de grens van Zoetermeer en Lansingerland, laat nog even op zich wachten. Hoewel bestuurders in Zoetermeer en Lansingerland ervan uitgaan dat het station al in 2010 de deuren opent, reageert een NS-woordvoerder een stuk sceptischer. "Dat lijkt ons wel erg ambitieus. Er zijn nog genoeg hobbels te nemen."

Station BleiZo is gepland op de plaats waar de toekomstige Oosterheemlijn de spoorlijn Zoetermeer- Gouda kruist.
Reizigers uit Oosterheem zouden dan sneller Gouda en Den Haag kunnen bereiken. De komst van de nieuwe halte was volgens de gemeente Zoetermeer door de NS toegezegd ter compensatie van het verlies van de intercitystatus van Zoetermeer.

Volgens de NS is het echter nog geen gelopen koers. "Er moet eerst meer helderheid komen over de bouwplannen rond locatie BleiZo. Pas dan is duidelijk of een nieuw station levensvatbaar is," aldus de woordvoerder. De NS is tevens bang voor een langere reistijd voor reizigers tussen Gouda en Den Haag.

In eerdere plannen de gemeente Zoetermeer was nog sprake van de aanleg op de kruising met de HSL-lijn. De gemeente ging er vanuit dat de nieuwe Hogesnelheidslijn een stop zou maken op kruispunt BleiZo. De NS-woordvoerder verwijst dit plan naar het rijk der fabelen. "Er is geen sprake van dat de HSL een extra stop gaat maken op BleiZo."


Bericht geplaatst op vrijdag 23 maart 2007
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van dinsdag 30 januari 2007
Meer nieuwsberichten over | Station Lansingerland-Zoetermeer

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |