ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1176 / 1177 / 1178 >

V en W: RandstadRail niet onverantwoord

zaterdag 17 maart 2007

Staatssecretaris Tineke Huizinga-Heringa (Verkeer) ziet vooralsnog geen reden om bestuurders van het stadsgewest Haaglanden op de vingers te tikken vanwege problemen bij het lightrailproject RandstadRail.

Dat antwoordde zij dinsdag op vragen van de Kamercommissie Verkeer en Waterstaat. "Ik beschik niet over informatie dat het onverantwoord was om het spoorwegnetwerk in gebruik te nemen en ook niet over concreet bewijs dat veiligheidsproblemen verzwegen zouden zijn", aldus Huizinga-Heringa.

De Volkskrant schreef eind januari dat het stadsgewest heeft verzuimd de Inspectie Verkeer en Waterstaat op de hoogte te stellen van de problemen in de voorbereidende fase van RandstadRail. Daardoor gaf de inspectie toestemming om op het tracé te gaan rijden terwijl er voortdurende problemen zouden zijn geweest met het mechaniek en de software van de wissels. De krant baseerde haar bevindingen op vertrouwelijke notulen.

Het lightrailsysteem in de regio Den Haag-Rotterdam-Zoetermeer kampt al maanden met problemen. Eind november raakten in Den Haag zeventien mensen gewond toen twee voertuigen van RandstadRail vlak na elkaar ontspoorden. Dat waren de laatste in een reeks ontsporingen, die verschillende oorzaken hadden. De Inspectie Verkeer en Waterstaat legde de lijn tot nader order stil. Alleen tussen Hofplein en Nootdorp bleven voertuigen rijden.

RandstadRail kende al een politiek slachtoffer. Pieter van Woensel stapte eind februari op als wethouder Verkeer en Vervoer in Den Haag in verband met de aanhoudende problemen die het project teisteren. Wethouder Marnix Norder neemt tijdelijk waar voor Van Woensel. De fractie van VVD is op zoek naar een opvolger.


Bericht geplaatst op zondag 8 april 2007
Letterlijk bericht De Telegraaf van dinsdag 13 maart 2007
Meer nieuwsberichten over | RandstadRail

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |