ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1190 / 1191 / 1192 >

'Vervangend vervoer voldoende kwaliteit'

zaterdag 24 maart 2007

Het gaat beter met het vervangend vervoer van RandstadRail. Dat zou moeten blijken uit een steekproef van de gemeente Zoetermeer afgelopen dinsdag. De meeste bussen vertrekken niet meer structureel te vroeg vanaf Driemanspolder (Mandelabrug). Onregelmatigheden waren er nog wel, bleek uit de monitor. Zo is bus 5 niet altijd op tijd bij station Voorweg en verloopt de dienstregeling van lijn 12 niet vlekkeloos. Lijn 12 is een nieuwe vervangende lijn die Noordhove een directe verbinding met de Mandelabrug geeft. Volgens de gemeente zijn de klachten over het vervangend vervoer in de afgelopen weken sterk afgenomen.

Aanvullend bericht van Infothuis, 24 maart

Het vervangend vervoer in Zoetermeer is niet foutloos maar wel van voldoende kwaliteit. Dat blijkt uit de monitoring door de gemeente op dinsdag 20 maart. Het vervangend vervoer in Zoetermeer liet een goed beeld zien. Incidenteel vinden er nog wel onregelmatig-heden plaats. Het structureel te vroeg vertrekken van de bussen op Driemanspolder deed zich niet meer voor. Het aantal klachten over het vervan-gend vervoer is in de afgelopen periode overigens sterk afgenomen. Wethouder Pieter Smit is tevreden over het functioneren van het vervangend vervoer maar stelt dat de gemeente zeker de vinger aan de pols houdt.

In vergelijking met het vorige monitoringsmoment, dat in de vakantie viel, kan gezegd worden dat de basis van het vervangend ver-voer nog steeds van voldoende kwaliteit is. Er zijn wel meer onregelmatigheden geconstateerd.
Uit de monitoring blijkt dat op Driemanspolder en Centrum West een groot deel van de bussen op tijd vertrekt. Een aantal bussen vertrekt incidenteel te laat. Bij Voor-weg is er binnen drie minuten voor en drie minuten na dienstregeling nogal wat spreiding in de aankomsttijden van de bussen van lijn 5. Door de hoge frequentie van de bussen is dit echter geen probleem.
Rond 8:30 uur deden zich wat onregelmatigheden voor in de uitvoering van lijn 12, dit zorgde voor de uitval van een omloop en voor een sterk vertraagde bus op lijn 12.


Bericht geplaatst op zondag 15 april 2007 | Laatste update op zaterdag 5 januari 2008
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van zaterdag 24 maart 2007
Meer nieuwsberichten over | Vervangend vervoer Krakeling 2006 / 2007

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |