ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1192 / 1193 / 1194 >

Rover bezorgd over toekomst busvervoer

woensdag 18 april 2007

De reiziger mag niet de dupe worden van opstartproblemen van een nieuwe vervoerder. Dat stelt de Zoetermeerse afdeling van reizigersorganisatie Rover.

Omdat het contract met de huidige vervoeder Connexxion eind dit jaar afloopt, moet het openbaar vervoer opnieuw worden aanbesteed. Het Stadsgewest Haaglanden neemt hierover in komende maanden een besluit.

Rover is bang dat de overgang niet soepel zal verlopen. De reizigersorganisatie vreest voor onvoldoende bussen, oncomfortabele reservebussen, onvoldoende personeel en logistieke chaos. "Zulke opstartproblemen kunnen wel maanden aanhouden. Het resulteert in een slechte dienstregeling, weglopende reizigers en ronduit slechte reclame voor het openbaar vervoer," zegt Maarten Batenburg van Rover-Zoetermeer.

De reizigersorganisatie maakt zich ook zorgen over de nieuwe dienstregeling. Rover wil dat bussen onderling goed op elkaar blijven aansluiten. "Momenteel gebeurt dat op busstation Centrum West. Dat knooppunt moet in de toekomst zeker behouden blijven. Ook voor aansluitingen tussen bussen van verschillende maatschappijen." Verder wil Rover dat elke wijk een rechtstreekse verbinding heeft met de stations.

De Zoetermeerse politiek heeft inmiddels de tanden in het dossier gezet. Het college van burgemeester en wethouders heeft de gemeenteraad al toegezegd dat de meeste Zoetermeerders ten hoogste vijf minuten moeten lopen om een bushalte te kunnen bereiken. Alleen de westzijde van Meerzicht, het uiterste zuiden van Rokkeveen, het noorden van De Leyens en de noordrand van Oosterheem voldoen niet geheel aan deze norm.

De raadscommissie Ruimte buigt zich vanavond over de randvoorwaarden waaraan de nieuwe vervoerder moet voldoen. Daarbij zullen ook de milieu-eisen waaraan de bussen moeten voldoen, worden bekeken.


Bericht geplaatst op woensdag 18 april 2007
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van woensdag 18 april 2007
Meer nieuwsberichten over | Bus algemeen | Reizigersvereniging ROVER

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |