ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1196 / 1197?print=1 / 1198 >

"RandstadRail wordt fantastisch"

vrijdag 30 maart 2007

"RandstadRail wordt fantastisch openbaar vervoer." Met deze allerlaatste woorden nam oud-wethouder Pieter van Woensel (VVD) gisteravond afscheid van de Haagse gemeenteraad. De liberaal besloot ruim een maand geleden op te stappen omdat de aanleg van RandstadRail veel meer geld kost dan hij aanvankelijk had voorspeld.

Van Woensel kwam in mei 2002 in de Haagse gemeenteraad, een jaar later werd hij fractievoorzitter van de VVD en in september 2004 werd hij wethouder van onder meer economische zaken en binnenstad.

Na de verkiezingen van vorig jaar kreeg hij het zware pakket verkeer (RandstadRail, Verkeerscirculatieplan, betaald parkeren) en milieu. Volgens hemzelf belandde hij daarmee in een 'rollercoaster'.

Toch noemde Van Woensel het wethouderschap in een van de vier grote steden 'de mooiste baan die je kunt hebben'. "Afgezien van het burgemeesterschap van Groningen."

Burgemeester Wim Deetman prees Van Woensel omdat hij zijn 'verantwoordelijkheid nam'. "Dat is in een rechtstaat essentieel." Daarnaast noemde Deetman Van Woensel 'aimabel en zeer plezierig om mee samen te werken'.

Pieter van Woensel wordt opgevolgd door partijgenoot Peter Smit, die gisteren de unanieme steun kreeg van de Haagse gemeenteraad.


Bericht geplaatst op maandag 30 april 2007
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van vrijdag 30 maart 2007
Meer nieuwsberichten over | RandstadRail | Politiek

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |