ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1200 / 1201?print=1?print=1 / 1202 >

RandstadRail begint met proefritten

vrijdag 23 februari 2007

RandstadRail begint eind volgende week met proefritten. Er is nog geen datum vastgesteld waarop de lightrail weer voor het publiek operationeel is, meldt een woordvoerder van de Haagse wethouder van Verkeer Pieter van Woensel.
De proefritten vinden plaats met lijn 3 en 4, respectievelijk de Erasmuslijn (tussen Den Haag en Rotterdam) en de lijn van Den Haag naar Zoetermeer, zegt de woordvoerder. "Alleen als we van alle partijen groen licht hebben dat er veilig gereden kan worden, beginnen we." Onder meer de Inspectie Verkeer is betrokken bij het controleren van de veiligheid van RandstadRail.
RandstadRail kampt sinds de ingebruikname in oktober met problemen. Diverse voertuigen zijn ontspoord en bij een van deze incidenten vielen vijftien gewonden.

Aanvulling Telegraaf 23 februari 2007

RandstadRail, het lightrailsysteem in de regio Den Haag-Rotterdam, begint eind volgende week met proefritten op alle trajecten die nog niet in gebruik zijn. Het gaat om het spoor tussen Den Haag en Zoetermeer en de Erasmuslijn, de verbinding tussen Den Haag en Rotterdam.

Dat maakte wethouder Pieter van Woensel (Verkeer, VVD) van Den Haag vrijdag bekend. Hoe lang deze testfase duurt en wanneer de trajecten in gebruik worden genomen is onbekend.

De Inspectie Verkeer en Waterstaat legde RandstadRail eind november stil, kort na de ingebruikname van het deels gloednieuwe systeem, dat tram-, trein- en metrovervoer combineert. Dat gebeurde na een reeks ontsporingen. Bij het ernstigste incident raakten zeventien mensen gewond.

De ontsporingen hadden verschillende oorzaken. De ontsporing bij halte Ternoot in Den Haag werd veroorzaakt door verkanting, het verschil in hoogte tussen beide rails in een bocht. Die is te steil, waardoor voertuigen uit de rails worden gedrukt.

HTM-directeur Ton Kaper liet weten dat lijn 3 van RandstadRail, het traject tussen Den Haag Centraal Station en Loosduinen, "goed, maar nog niet helemaal puik" verloopt. De wagens hebben 11 februari hun rijschema hervat, rijden veelal op tijd, maar kampen met grote drukte.

Sinds de start van lijn 3 werd ook een begin gemaakt met de werkzaamheden bij Ternoot. Volgens Kaper lopen de werkzaamheden volgens schema en voert de HTM over drie weken testritten uit bij de halte.

De ontsporing bij halte Forepark, eveneens in Den Haag, werd veroorzaakt door een storing in de wissels. Op het traject van de RandstadRail liggen in totaal zestig wissels, waarvan een gedeelte beschadigd bleek. "De laatste wissel wordt maandag door laswerkers hersteld", aldus Van Woensel.


Bericht geplaatst op zaterdag 5 mei 2007
Letterlijk bericht Nieuws.nl van vrijdag 23 februari 2007
Meer nieuwsberichten over | RandstadRail

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |