ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1207 / 1208 / 1209 >

Norder: eens met kritiek rapport RandstadRail

woensdag 9 mei 2007

Verantwoordelijk bestuurder Marnix Norder is het grotendeels eens met de kritiek van de Inspectie Verkeer en Waterstaat op RandstadRail. De controle op de veiligheid van het lightrailproject was volgens het rapport van de Inspectie niet in orde. Wissels raakten tijdens de aanleg beschadigd zonder dat het werd opgemerkt, de verkeersleiding kreeg te maken met veel technische storingen en dienstleiders waren onvoldoende getraind. Wel vindt Norder in tegenstelling tot de Inspectie dat er lang genoeg is getest. Volgens Norder was die opleiding nota bene door de IVW goedgekeurd.

De wethouder zei het ook niet terecht te vinden dat de inspectie vermanend spreekt over de bestuurder die de wissel kapot reed waardoor later een treinstel ontspoorde.
Wel is de Haagse bestuurder, die tijdelijk verantwoordelijk is voor RandstadRail, blij met de 'toon' van het rapport. "Er wordt niet met een vinger naar schuldigen gewezen, maar er wordt gewezen op lessen die vallen te leren. De aanbevelingen zijn worden gedaan zijn een feest van herkenning, want alles wat moet gebeuren, doen we al."
Bovendien bevestigt het rapport volgens Norder dat er 'geen sprake is van onverantwoordelijk handelen door één van de betrokken partijen.' "Het was meer een combinatie van factore die leidde tot de ontsporing.". De wethouder vind in het rapport eveneens aanwijzingen dat het ongeluk niet had kunnen worden voorkomen als nog langer was getest tijdens proefritten.
Die ontsporingen hadden ook kunnen gebeuren als we uitgebreid hadden getest. Want er zat een probleem in een wissel. Dat kan je niet aan de buitenkant zien. Wat we hier doen is uniek in Nederland. We combineren drie railsystemen: dat van de Nederlandse Spoorwegen, de tram in Den Haag en de metro in Rotterdam. Dat leidt tot kinderziekten. En voor een deel kunnen we die er alleen uithalen door in de praktijk ervaring op te doen."
De Haagse wethouder wilde niet ingaan op vragen over politieke verantwoordelijkheden, schuld en mogelijke schadeclaims. Dat komt later aan bod. "We gaan nakaarten in de derde helft. En we zitten nu pas in de tweede," aldus Norder. Bovendien stelt hij dat het Stadsgewest Haaglanden goedkeuring heeft gekregen om destijds te starten. Nog steeds is het onduidelijk wanneer RandstadRail gaat rijden. Inmiddels rijden er al bijna een half jaar geen railvoertuigen tussen Den Haag, Zoetermeer en Nootdorp.


Bericht geplaatst op vrijdag 18 mei 2007
Bron: Omroep West; woensdag 9 mei 2007
Meer nieuwsberichten over | RandstadRail

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |